printlogo


تامین اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی؛
ادامه مرمت ۲ قلعه سه هزار ساله کرمان
ادامه مرمت ۲ قلعه سه هزار ساله کرمان
کد خبر: 9886
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به شروع کار مرمت قلعه های تاریخی سه هزارساله دختر و اردشیر در شهر کرمان گفت: در این بخش بین ۲۵ میلیارد تا ۳۰ میلیارد ریال بودجه برای مرمت این بناهای تاریخی تامین شده است...
مجتبی شفیعی اظهار داشت: مرمت قلعه دختر و قلعه اردشیر به دنبال مرمت های قبلی در سال‌های گذشته در حال انجام است که شامل سفت کاری و مرمت محوطه می شود.
وی تصریح کرد: شهرداری کرمان نیز همزمان با کارهای مرمتی میراث فرهنگی باید ساماندهی محوطه پیرامونی این بنای تاریخی را انجام دهد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: مرمت قلعه های اردشیر و دختر جای کار زیادی دارد و با اینکه طی سال های گذشته بودجه برای مرمت آن تخصیص یافته، نیاز به تامین اعتبار بسیاری برای اتمام کار داریم.
وی در عین حال با اشاره به مزیت های گردشگری این ۲ بنای منحصربه فرد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این بناهای تاریخی در داخل شهر واقع شده اند، مرمت کامل آنها ضمن بهسازی و ساماندهی، موجب جلب گردشگر زیادی به کرمان می شود.
شفیعی ادامه داد: حریم قلعه های دختر و اردشیر در سال ۱۴۰۰ بازنگری و تعدیل شده و این درحالی است که بر بازنگری، تدقیق و به روزرسانی حریم های بناهای تاریخی استان کرمان تاکید داریم.
وی گفت: به تعدادی از املاک داخل حریم اجازه داده شده که براساس ساخت و ساز موجود، بناهای خود را هماهنگ با نمای بافت تاریخی نوسازی کنند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: بحث تملک بناهای داخل محوطه تاریخی قلعه دختر و اردشیر نیز توسط شهرداری کرمان دنبال می شود.
وی تاکید کرد: قسمتی از سازه ساخته شده سال‌های گذشته که شامل دکل‌های مخابراتی و صدا و سیما بر روی قلعه دختر و اردشیر است، جمع‌آوری شده و در مراحل بعدی به صورت کامل جمع‌آوری خواهد شد.
به گزارش ایرنا،قلعه دختر کرمان قلعه ای باستانی است که در کنار قلعه اردشیر روی صخره سنگی بر فراز تپه‌های مرتفع شرقی شهر کرمان به صورت کاملا خاکی قرار گرفته؛ صخره‌ای که قلعه بر فرازش ساخته شده و حدود ۴۰۰ متر بلندی دارد.
سطح بام این بنا بیش از ۲۰ هکتار و مصالح به کار رفته در این ساخت قلعه تنها خشت خام و گل رس است که در تاریخ اول فروردین ۱۳۴۵ خورشیدی با شماره ثبت ۵۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/9886