• چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 22 January 2025

  • چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 22 January 2025
لس آنجلس؛ بناها و آثار هنری سوخته

ضربه آتشین به دنیای هنر

حداقل ده‌ها، اگر نگوییم صدها، هنرمند در آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس خانه‌ها، استودیوها و آثار هنری خود را از دست داده‌اند. گالری‌ها نابود شده‌اند و آنهایی که هنوز سرپا مانده ‎اند، بسته و متروک شده‌اند. برخی کلکسیونرها تمام مجموعه‌های خود را از دست داده‌اند...

فاجعه سوختن و خاکستر شدن لس‌آنجلس چنان ابعاد گسترده‌ای دارد که میزان خسارات آن در صدر آتش‌سوزی‌های بزرگ تاریخ شهرها نشسته است.
آتش‌سوزی مهیب لس‌آنجلس زنگ خطر درباره گرمایش زمین را به صدا درآورده است، اکنون تغییرات آب و هوایی به نقطه بی برگشتی رسیده و آنچه در کالیفرنیا رخ داده در مناطق دیگر نیز قابل پیش‌بینی است. برآوردها نشان می‌دهند که خسارت‌های مستقیم ناشی از این آتش‌سوزی‌ها به بیش از ۱۵۰میلیارد دلار می‌رسد. آشکار است که این آتش‌سوزی‌ها تاثیرات بلندمدتی بر بازار هنر و اقتصاد محلی دارند.
گای میجلی، مدیر دانشکده مطالعات آب وهوایی در دانشگاه استلنبوش در آفریقای جنوبی در این‌باره به نشریه دیلی ماوریک می‌گوید: تصور نمی‌کنم برای مرتبط کردن این رویداد با تحولات مربوط به تغییرات آب وهوایی زود باشد. حتی چند عنصر در این حادثه نشان می‌دهند تغییرات آب وهوایی عامل اصلی رخ دادن آن است که عبارتند از: بادهای بادهای گرم سانتا آنا، آغاز دیرهنگام بارش و خشکسالی وسیع در کالیفرنیا. تاثیر تغییرات آب و هوایی از این رویداد کاملا مشخص و غیرقابل انکار است.
او توضیح می‌دهد که آتش‌سوزی‌های طبیعی به‌دلیل ترکیبی از خشکسالی‌های طولانی، از بین رفتن پوشش گیاهی در نتیجه وقوع گرم‌ترین سال کره زمین و بارش اندک زمستانی در مناطق مدیترانه‌ای و بادهای قدرتمند سانتا آنا است که این موارد نیز به اشکال مختلف تحت تاثیر تغییرات آب وهوایی بوده‌اند.
بادهای سانتا آنا در نتیجه سیستم‌های پرفشاری ایجاد می‌شود که هوا را هنگام پایین آمدن از کوه‌ها به سمت ساحل فشرده و گرم می‌کند. این فشردگی هوا و گرم شدن بیش از حد به ایجاد بادهای گرمی منجر می‌شود که ممکن است وضعیت آتش‌سوزی را بدتر کند.
حداقل ده‌ها، اگر نگوییم صدها، هنرمند در آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس خانه‌ها، استودیوها و آثار هنری خود را از دست داده‌اند. گالری‌ها نابود شده‌اند و آنهایی که هنوز سرپا ماندهاند، بسته و متروک شده‌اند. برخی کلکسیونرها تمام مجموعه‌های خود را از دست داده‌اند.
هنرمند کاترین اندروز که خانه‌اش را از دست داده، به‌طور فعال در اینستاگرام درباره همکاران هنرمندش که خانه‌ها یا استودیوهایشان در آتش‌سوزی‌های مختلف سوخته گزارش می‌دهد. او با ذکر نام هنرمندانی که خانه‌ها یا استودیوهایشان را از دست داده‌اند خواستار همدلی و کمک‌رسانی به آنها شد.
کیوریتور پل شیمل اعلام کند که خانه‌اش را از دست داده و جان چیم، دلال آثار گران‌قیمت هنری نیز همین کار را کرد. هنرمند پل مک‌کارتی خانه آلتا دینا را که دهه‌ها در آن زندگی کرده بود، از دست داد.
در جریان این آتش‌سوزی‌ها همچنین پارک تاریخی ویل راجرز و چندین سازه تاریخی در این پارک نابود شد. موتل رانچ توپانگا نیز از جمله بناهای تاریخی معدوم در اثر این فاجعه است. این موتل که به سبک کلبه، در سال۱۹۲۹ توسط ویلیام رندولف هرست ساخته شد، در آغاز محل اقامت کارگران ساختمانی در بزرگراه اقیانوس آرام بود. سپس به یک مکان محبوب برای گذران تعطیلات و صحنه فیلم‌برداری تبدیل شد.
خانه اندرو مک‌نالی در آلتادنا که در سال۱۸۸۷ با طراحی معمار فردریک رورهیگ طراحی و ساخته شد و دارای سه‌طبقه و ۲۲ اتاق بود که باغ‌های مجلل آن را احاطه کرده بود. این خانه در فهرست ملی اماکن تاریخی ثبت‌شده بود. مالک خصوصی داشت و قیمت آن بیش از ۵۰میلیون دلار تخمین زده می‌شد. ساکنان این خانه موفق شدند قبل از ورود بادهای آتشین آنجا را ترک کنند. فرانک مایر، صاحب‌خانه به روزنامه پاسادنا استار-نیوز گفت: متاسفانه، همه چیزمان را از دست دادیم، اما ما تنها نیستیم!
 سانست بلوار، خاطرات ناب سینمایی
«سانست بلوار» را قلب تپنده لس‌آنجلس نامیده بودند؛ خیابانی که گردشگران بسیاری را به سمت خود فرا می‌خواند و مورد توجه کسب‌وکارها قرار داشت. طول این خیابان ۳۸کیلومتر و دارای ۱۷,۳۸۳شماره در بود. تا پیش از آتش‌سوزی، همه جا درختان نخل، عمارت‌های بزرگ و آپارتمان‌های لوکس، رستوران‌های گران‌قیمت، فروشگاه‌های لوکس و بازارهای خیابانی دیده می‌شد؛ همچنین چند ساختمان دانشگاه کالیفرنیا نیز در آنجا قرار داشت. این بلوار بیش از ۲۰۰ سال تاریخ را در خود جای داده است و مکان تصویربرداری یکی از شاهکارهای بیلی وایلدر، کارگردان بزرگ سینماست که اکنون در چشم‌انداز زیبای آن جز خاکستر دیده نمی‌شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13391
اخبار مرتبط
نظرات شما