• یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 27 April 2025

  • یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 27 April 2025
حسن امیری مطرح کرد؛

نقش اتاق های 10 گانه در اقتصاد ایران

حسن امیری دبیرکل اتاق های 10 گانه، نقش این اتاق ها را در اقتصاد کشور مهم و بی بدیل دانست و گفت: با توجه به آمارهای موجود این نقش مشخص است و نشان می دهد مسئولان باید به این استان ها و موضوع سرمایه گذاری در آنها توجه ویژه داشته باشند...

حسن امیری، در نشستی به میزبانی اتاق آبادان به منظور برنامه ریزی و هماهنگی برگزاری نشست های مشترک شورای های گفت و گوی اتاق های 10 گانه، با بیان اینکه اتاق های 10 گانه سهمی مهم و بی بدیل در اقتصاد کشور دارند، گفت: تفاهمنامه اتاق های 10 گانه شهریورماه 1403 در کرمان به امضا رسید و تاکنون جلسات متعددی در خوزستان، لرستان و اتاق ایران برگزار شده و آیین نامه آن دی ماه 1403 ثبت شد.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از نقش این 10 اتاق در اقتصاد کشور پرداخت و گفت: سهم 42 درصدی در صادرات کشور، سهم 38 درصدی کمرگات، سهم 27 درصدی در ارزش افزوده محصول ناخالص داخلی(بدون نفت) و سهم 56.3 درصدی در ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و کشاورزی به این 8 استان (کرمان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کهکیلوئیه و بویراحمد، لرستان و هرمزگان) تعلق دارد.
وی با بیان اینکه از مجموع 15 کشوری که با ایران مرز مشترک دارند، 9 کشور با این 8 استان و 6 کشور با سایر استان های کشور هم مرز هستند، خاطرنشان کرد: سهم تولیدات محصولات کشاورزی بسیار مهم است زیرا محصولات کشاوری سبد مصرفی خانواده ها را تشکیل می دهند و 78.2 درصد این تولیدات متعلق به این 8 استان است.
امیری ادامه داد: سهم 16.2 درصدی در صنعت و 23.7 درصدی در معدن متعلق به 8 استان کشور است. همچنین یک چهارم جمعیت 15 ساله ها در این استان ها هستند. سهم نرخ مشارکت اقتصادی نیز در این 8 استان از کل کشور، نزدیک به 21.7 درصد است. امیری اظهار کرد: 8 استان مذکور نقش مهمی در اشتغال کشور ایفا می کنند و سهم 51 درصدی در این موضوع دارند.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، وی با بیان اینکه ایجاد دبیرخانه مشترک شورای گفت وگوی اتاق های 10 گانه موضوع مهمی بود که پیگیری کردیم، ادامه داد: هر یک از این استان ها، ظرفیت های متعددی دارند که اگر در کنار هم قرار بگیرند می توان مطالبه گری بهتری از مسئولان داشت، از موازی کاری جلوگیری کرد و با تبادل اطلاعات، بهره وری را افزایش داد.
گفتنی است، در پایان این نشست با توجه به پیشنهاد اتاق های مشترک، دبیرخانه شورای گفت و گوی اتاق های 10 گانه نیز به اتاق کرمان واگذار شد. یادآور می شود، اتاق های 10 گانه شامل 8 شورای گفت و گوی استانی هستند (زیرا اتاق های اهواز، خرمشهر و آبادان زیرمجموعه شورای گفت و گوی استان خوزستان قرار دارند) و 5 شورا از این 8 شورای اتاق های 10 گانه در سطح اول شوراهای کشور قرار دارند. در آخرین رتبه بندی اعلام شده مربوط به شوراهای گفت و گوی استان ها در بررسی عملکرد نیمه اول سال 1403، کرمان با 99.75 امتیاز رتبه دوم را به خود اختصاص داد و خراسان رضوی با 100 امتیاز و مازندران 98.33 امتیاز به ترتیب اول و سوم شدند.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13899
اخبار مرتبط
نظرات شما