• دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024

  • دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024
ظریف در نخستین حضور در صحن علنی مجلس یازدهم:

موتور محرکه همه حرکت‌های اقتصادی،«بخش خصوصی» است

وزیر امور خارجه،در اولین حضور خود در صحن علنی مجلس یازدهم ضمن پاسخگویی به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس، به تشریح برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی دستگاه دیپلماسی پرداخت. او با تاکید بر اینکه ما بخش خصوصی را در همه حرکت‌های اقتصادی به عنوان موتور محرکه اقتصاد می‌شناسیم، از برجسته سازی موضوعات اقتصادی در وزارت امور خارجه خبر داد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه،روز گذشته برای اولین بار در صحن علنی مجلس یازدهم حاضر شد. او با بیان اینکه ایران باید در منطقه به عنوان تولید کننده امنیت و ثبات و توسعه برای همسایگان شناخته شود، خاطر نشان کرد که بخش خصوصی قسمت عمده اقتصاد ما است و ما در همه حرکت‌های اقتصادی بخش خصوصی را به عنوان موتور محرکه اقتصاد می‌شناسیم.

ظریف همچنین با اشاره به تشکیل معاونت اقتصاد در وزارت امور خارجه، به شرح اقدامات این معاونت پرداخت.

مهم‌ترین نکات اقتصادی صحبت‌های محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

- آمریکا تلاش می‌کند با جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی و نه تحریم، ‌شرایطی را بر کشور تحمیل کنند. اقدامات آمریکا، اقدامات زورمدارانه اقتصادی یا همان تروریسم اقتصادی است.

- تعبیر ما این بود که در وزارت خارجه نسبت به  ۳۵ سال قبلاز یک موجودیت سیاسی و امنیتی به موضوع سیاسی، امنیتی و اقتصادی برسیم. تفکر بیشتر ما در وزارت خارجه بر اساس تفکر سیاسی امنیتی است و تغییر دادن این جهت گیری به جهت گیری اقتصادی دشوار است و از ابتدا گفتیم که وزارت خارجه باید کمک به حل معیشت مردم کند، نه اینکه باری بر دوش معیشت مردم باشد.

- نظام موضوعی اقتصاد را در وزارت خارجه ایجاد کردیم تا موضوع اقتصاد برجسته شود.

- مهم‌ترین اهداف اقتصادی وزارت امور خارجه، نخست تجارت با شرق، دوم سیاست صادرات محور است. اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم باید صادرات را افزایش دهیم و مقدار تولیدات داخلی نمی‌تواند اشتغال مد نظر مقام معظم رهبری را تامین کند.

- ایران باید در منطقه به عنوان تولید کننده امنیت و ثبات و توسعه برای همسایگان شناخته شود. ما باید سیاست همسایگی را دنبال کنیم و همسایگان ما احساس کنند بهترین روابط را با ایران دارند. به همین دلیل ما در ۷ سال گذشته بیشترین ارتباط را با همسایگان داشتیم.

- از مهمترین اقدامات دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصادی، تهاتر و حذف دلار از مبادلات تجاری است. امیدواریم مراجع داخلی و مجلس بتوانند کمک کنند، برای این که مقاومت‌هایی که در حوزه تهاتر در داخل کشور وجود دارد، از بین برود.

- پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم نشان دهنده توجه ما به انتقال منطقه ای قدرت است و هم نشان دهنده توجه ما به حوزه پیرامونی و اقتصاد و روابط اقتصادی با همسایگان است.

- یکی از مشکلات در توسعه صادرات مشکل ضمانت‌نامه‌های ما بود. یعنی هم صادرکنندگان مواد و هم صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی از این مشکل رنج می بردند که تلاش کردیم این مشکل را حل کنیم.

- یکی دیگر از حوزه‌هایی که در آن بسیار فعال بودیم بحث کرویدورهای ارتباطی بود. یکی از مفاد مهم توافق ۲۵ ساله ما و چین بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم است.

- یکی از اهدافی که با همسایگان دنبال می‌کنیم کریدور شمال - جنوب، کریدور شرق -غرب، راه آهن شلمچه - بصره است و همه به خاطر این است که ایران را بعنوان هاب ارتباطی منطقه حفظ کنیم و این فرصت ویژه را از دست ندهیم.

- علاوه بر اینها گفت و گوهایی با قوه قضاییه برای ایجاد شرایط ویژه برای بخش خصوصی داشتیم.

- ما باید از تمام امکانات برای کمک به معیشت مردم و برای کمک به قدرت ملی ایران استفاده کنیم.

- همه باهم در این کشتی هستیم. اقتصاد را همه باید باهم پیش ببریم. بخش خصوصی قسمت عمده اقتصاد ما است و ما در همه حرکت‌های اقتصادی بخش خصوصی را به عنوان موتور محرکه اقتصاد می‌شناسیم.

- ما در همه حرکت‌های اقتصادی معتقدیم که باید به بخش خصوصی کمک کنیم به همین دلیل است که در هر سفری که رفتم بخش اقتصادی همراه من بودند.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/2004
اخبار مرتبط
نظرات شما