• جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 26 April 2024

  • جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 26 April 2024
با حضور وزیر اقتصاد در بردسیر آغاز شد

اجرای ۴ ابرپروژه‌ فولادی شرکت گهرزمین

وزیر اقتصاد همزمان با سفر استانی دولت به کرمان در آیین کلنگ‌زنی پروژه‌های شرکت گهرزمین در شهرستان بردسیر افزود: اینگونه تلاش‌ها کمک کرده بخش‌هایی از چهره این استان از محرومیت پاک شده و رونق اقتصادی در آن به چشم بخورد.

خاندوزی با اشاره به اینکه روش رفع محرومیت و ایجاد درآمد پایدار برای گروه‌های مختلف مردمی و اقشار محروم از مسیر افزایش تولید می‌گذرد گفت: در الگوی مدنظر دولت در سند تحول اقتصادی به وظایف بازتوزیعی، رفاهی و رفع محرومیت به عنوان یک اصل اساسی نگاه شده است.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان با مجموع تلاش‌های انجام شده توانسته در زمینه توسعه اقتصادی، صنعتی و معدنی برای سایر مناطق کشور نمونه باشد، اظهار داشت: پروژه‌هایی مانند گوهرزمین  می‌توانند نمادی برای محرومیت‌زدایی از مسیر تولید در اقتصاد ایران باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه باید بر پروژه‌هایی تمرکز کنیم که غیر از اهداف خلق ارزش افزوده صنعتی و معدنی به رفع محرومیت منطقه نیز کمک کنند، ادامه داد: این پروژه‌ها نمادی برای حرکت به سمت انتهای زنجیره خلق ارزش افزوده‌ بیشتر هستند.
خاندوزی تصریح کرد: این حرکت در مسیر خلق ارزش افزوده و جدا شدن از یک اقتصاد خام فروش نقطه‌ای اصلی بوده و در سند تحول دولت و ایده‌های اقتصادی رییس جمهور بسیار برجسته شده است.
وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی در بودجه سالانه از ارزش افزوده‌هایی که از طریق خام فروشی نباشد بیشتر حمایت می‌کند، گفت: اگر مدیران اقتصادی کشور در چارچوب قانون و ضوابط عمل می کنند دیگر نباید از هیچ عنصر دیگری باک داشت باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران کشور در گذشته به یک مدیریت روزمره و  کم خطر اتکا داشتند تاکید کرد: حداقل در الگوی دولت سیزدهم در اداره  اقتصاد کشور ارج، قرب، جایگاه و مقام برای آن مدیرانی از اقتصاد دارای اهمیت است که در چارچوب قوانین بدون اینکه منافع فردی و شخصی خود را  تامین بکنند حاضر به پذیرش خطر هستند و تصمیمات تحول‌گرایانه و رو به جلو می‌گیرند.

تمرکز گهرزمین بر توسعه و بومی‌سازی
محمد فلاح مدیرعامل شرکت گهرزمین در این مراسم به بیان دغدغه ها ی اقتصادی این شرکت پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت صادارت گندله تولیدی گفت: اگر سال گذشته میخواستیم گندله صادر کنیم به ازای هر تن ۲۵۰ دلار آورده داشتیم ولی ما همانند دیگر تولیدکنندگان صادر نکردیم .
فلاح گفت:با توجه به سیاستهای اقتصادی در پاره ای از کشورها مانند چین مبنی بر استفاده از آهن قراضه در صنعت ساختمان سازی قیمت گندله به طرز عجیبی کاهش پیدا نمود به طوریکه در مقاطعی قیمت گندله به ازای هر تن ۲۵۰ دلار بود که ما همچون سایر تولیدکنندگان ایرانی اقدام به صادارت ننمودیم پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین و کاهش نسبی قیمت به ۱۵۰ تا ۱۶۰ دلار ،باز هم به دلیل عدم برنامه و عدم اطلاع از سیاستهای اقتصادی کشور مبدا با این قیمت نیز تولیدکنندگان اقدام به صادرات ننمودند. در حال حاضر قیمت این محصل به ۱۱۰ دلار در هر تن کاهش پیدا کرده است.این میزان کاهش در قیمت محصول ضررهای هنگفتی را متوجه تولید کنندگان و صادرکنندگان ایرانی نمود.
وی افزود: خواهش ما از شما این است که در هیات دولت مطرح نمایید که در کشورهایی که ما در آنها مراودات اقتصادی زیادی داریم سفیران ایران در آن کشورها دارای تخصص در حوزه اقتصاد بوده و تمرکز و دغدغه اصلی آنها نیز همین مسائل باشد به طوری که شرکتهای ایرانی بتوانند قبل از، از دست رفتن فرصتها اقدام به سیاستگذاری و تدوین استراتژی برای صادارت و واردات نمایند.
فلاح در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از دغدغه های ما، تعدد مراکز تصمیم گیری و افزایش بیش از حد نیروهای دولتی است و این مشکل مربوط به این دولت و آن دولت نیست بطوریکه برای یک کار کوچک که همه مسوولین دولتی، مسوولین قضایی و ستاد رفع موانع اقتصادی با آن موافقت کرده اند، متاسفانه در سایر مراکز تصمیم گیری با این کار مخالفت شده است.
مدیرعامل شرکت گهرزمین در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که بیکاری یکی از معضلات اساسی جامعه امروز ماست به طوریکه بسیاری از مشکلات امروز ما ریشه در این معضل دارد،افزود:شرکت گهرزمین با هدف ایجاد اشتغال در راستای برنامه های توسعه بالادستی اقدام به ایجاد اشتغال چندین هزار نفری نموده است.
وی افزود:یکی از مشکلات این شرکت در سایت سیرجان مباحث مربوط به محیط زیست و مخالفت این سازمان برای واگذاری زمین می باشد به طوریکه در حال حاضر این شرکت برای تخلیه و انباشت باطله ای خود زمین لازم را در اختیار ندارد..
به گزارش کرمان نو، فلاح در ادامه بیان داشت: شرکت گهرزمین در زمینه بومی سازی صنعت و مهندسی معکوس در سال های اخیر توان و انرژی زیادی صرف نموده است به طوری که در حال حاضر بسیاری از دستگاهها و خطوط تولید مورد نیاز، بومی سازی شده است.

اجرای پروژه های بزرگ چاره معضل بیکاری
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت : اجرای پروژه های بزرگ ۱۴ هزار میلیارد تومانی در بردسیر و ۴ هزار میلیارد تومانی سیرجان نقطه عطفی در توسعه اقتصاد این منطقه خواهد بود که میتوان امیدوار بود فقر و بیکاری در بردسیر و سیرجان ریشه کن شود.
شهباز حسن‌پور در این مراسم با بیان اینکه مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی قلب تپنده دولت است اظهار داشت: بحث صادرات نسبت به سال‌های اخیر افزایش چشمگیری در استان داشته است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان بردسیر امروز با این پروژه به سمت ریشه‌کنی فقر حرکت می‌کند، افزود: بخش لاله‌زار در این شهرستان بیش از ۳ هزار هکتار گل محمدی دارد و بهشتی برای کارآفرینی است.
حسن‌پور با تأکید بر اینکه شعار باید به عمل تبدیل شود عنوان کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور اجرا نشده و شرکت‌های خصولتی جای شرکت‌های خصوصی را گرفته‌اند و شعار عدالت محوری باید اجرایی شود.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر جلوگیری از خام‌فروشی بیان داشت: ۱۸ هزار میلیارد تومان پروژه در سیرجان و بردسیر امروز عملیات اجرایی شروع شد.
حسن‌پور با اعلام این مطلب که بیش از دو سال مطالعات کامل در خصوص این ابرپروژه انجام شده و هم‌اکنون تجهیز کارگاه صورت گرفته، همه زیرساخت‌ها فراهم شده و مشاور، ناظر و پیمانکار انتخاب شده‌اند، بیان کرد: این هدیه‌ای است که از طرف بخش خصوصی در آستانه سفر رییس دولت در راستای ایجاد اشتغال و تولید و حل همیشگی معضل بیکاری تقدیم مردم شریف شهرستان بردسیر و نیز مردم سایر شهرستان‌های استان کرمان می‌شود.

حمایت از سرمایه‌گذار بخش خصوصی
حمزه وفایی سرپرست فرمانداری بردسیر در این مراسم اظهار داشت: همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان، عملیات احداث پروژه بزرگ فولاد گهرزمین در بردسیر رسما آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پیگیری و حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال اولویت اصلی فرمانداری است افزود: با احداث این پروژه دغدغه اشتغال شهرستان به حداقل خواهد رسید.
وفایی در ادامه افزود: تعامل و همدلی نزدیک همه ارکان حاکمیتی در شهرستان با یکدیگر و با بخش خصوصی می‌تواند زمینه‌ساز انجام اقدامات بزرگ شود.
این گزارش می افزاید؛ این پروژه ها شامل موارد زیر هستند:
۱- احداث ۲ واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت ۳/۴ میلیون تن در سال که به صورت مستقیم تعداد ۵۲۰ نفر و ۱۵۶۰ نفر به صورت غیر مستقیم در زمان بهره برداری اشتغال ایجاد میکند.
۲-احداث کارخانه ذوب و ریخته گری به ظرفیت ۳میلیون تن در سال که برای ۸۵۰نفر به صورت مستقیم و ۲۲۹۵ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی ایجاد میکند.
۳-احداث کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت ۳میلیون تن در سال که ۶۰۰نفر را به صورت مستقیم و ۱۵۶۰ نفررا به صورت غیر مستقیم جذب می‌نماید
۴- احداث ۲ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت هرکدام ۵۰۰مگاوات که برای ۵۰۰نفر به صورت مستقیم و برای ۱۲۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.





 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/4719
اخبار مرتبط
نظرات شما