• دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024

  • دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024
عباس جبالبارزی مطرح کرد

غفلت وزارت صنعت از صنایع کوچک و متوسط

عباس جبالبارزی نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران می‌گوید: تمرکز اصلی وزارت صنعت در دو سال گذشته بر حمایت از صنایع روبنایی و غیرمولد بوده و از صنایع کوچک و متوسط که 95 درصد بنگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند غافل شده است...

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران با انتقاد از بی‌توجهی وزارت صنعت برای حل مشکل کمبود برق و گاز صنایع گفت: این وزارتخانه به جای رفع موانع تولید صنایع و بنگاه‌ها، تولیدکنندگان و صنعت گران را درگیر موضوعات حاشیه‌ای کرده است.
او با بیان اینکه انتظار ما این است که وزارت صنعت راه حل‌های پایدار برای مشکل کمبود برق و گاز صنایع، مشکلات بانکی مالیاتی و ... بیاید تا صنایع مجبور به کاهش تولید و زیان‌دهی نشوند ادامه داد: وزارت صمت به جای این موضوع به مسائل کم‌اهمیت‌تری مانند ایجاد سامانه جامع تجارت می‌پردازد که خودش مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرده است.
جبالبارزی افزود: در حالی که چند سال است که سامانه بهین یاب برای ارائه آمارهای تولید یا ثبت درخواست تسهیلات و ... فعال بود و به کار خود ادامه می‌داد وزارت صنعت از مقطعی سامانه بهین یاب را تعطیل کرده و اعلام کرد صاحبان بنگاه‌ها در سامانه جامع تجارت اعلام کنند فروشنده هستند یا خریدار و تک‌تک کالاهایی که خریداری کرده و یا به فروش می‌رسانند در این سامانه ثبت کنند و در غیر این صورت مشکلاتی از جنس عدم امکان ترخیص کالا در گمرک و مانند آن برای آن‌ها ایجاد خواهد شد.
او گفت: مسئله مهم این است که وقتی قرار است از سامانه بهین یاب به سامانه دیگر منتقل شویم هر عقل سلیمی می‌گوید ابتدا سامانه دوم را طراحی کنید؛ تمام مواد اولیه و کالاهایی که قرار است تولید، وارد و صادر شوند را با کدهای IC تعریف کنند، آزمایش کنند و اگر سامانه مشکل نداشت آن را راه‌اندازی کنند. اما الآن این سامانه در حالی فعال شده که خیلی از بنگاه‌ها برای وارد کردن محصولات و مواد اولیه خود مشکل دارند چرا که با کدها هم‌خوانی ندارند. بنابراین چون نمی‌توانند ثبت سفارش کنند در نتیجه نمی‌توانند کالای خود را ترخیص کنند. با همین اقدام به ظاهر ساده یک سری مشکلات اساسی برای بنگاه‌ها ایجاد کرده‌اند.
جبالبارزی با تأکید بر ضرورت ایجاد یک سامانه یکپارچه گفت: ما الآن در سامانه سازمان مالیاتی یک گزارش می‌دهیم. در سازمان تأمین اجتماعی، وزارت صنایع، جامع انبارها و ... هر کدام در یک سامانه باید گزارش بدهیم. در حالی که باید یک سیستم هوشمند به‌هم‌پیوسته یک سامانه جامع طراحی کند تا تولیدکننده و واردکننده و صادرکننده با یک کد همه اطلاعات خود را بارگذاری کند. بعد هم گمرک، وزارت صنعت، دارایی و ... هر کدام اطلاعات مورد استفاده خود را از این سامانه جامع بردارند.
او تأکید کرد: کار وزارت صنایع فقط سامانه درست کردن نیست. یکی از کارهایش این است که وقتی برق و گاز کم می‌شود از صنایع دفاع کند. مشکلات بانکی و مالیاتی و تأمین اجتماعی بنگاه‌ها و ... برای این وزارتخانه چه اهمیتی دارد؟. متأسفانه ظاهراً صنعت کشور فقط شامل خودروسازها واحدهای دولتی است. صنایع کوچک و متوسط که 95 درصد بنگاه‌های تولیدی کشور را تشکیل می‌دهند کاملاً مغفول مانده‌اند و هیچ توجهی به آن‌ها نمی‌شود. و روز به روز دچار بحران می‌شوند.
نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در پایان با اعلام آمادگی این کمیسیون برای بررسی این مشکلات با حضور وزیر و معاونین وزارت صنعت گفت: ما آماده‌ایم روی تک‌تک این آیتم‌ها بحث کنیم و نشان دهیم در این دو سال اتفاق عجیبی نیفتاده و در حالی که صنعت دچار مشکل شده اما این وزارتخانه فقط به صنایع روبنایی و غیرمولد توجه می‌کند.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/6164
اخبار مرتبط
نظرات شما