• یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024

  • یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024
ظهور رقبای جدید برای بزرگترین صنعت تولید جهان؛

شرکت‌های تکنولوژی چین را ترک می‌کنند؟

برای چندین دهه چین به عنوان کارخانه سازنده انواع محصولات از جمله محصولات سخت‌افزاری محسوب می‌شد حالا این وضعیت در حال تغییر است...

برای چندین دهه چین به عنوان کارخانه سازنده انواع محصولات از جمله محصولات سخت‌افزاری محسوب می‌شد.
نقطه آغاز  چین برای تبدیل به یک هاب تولید صنعتی به اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی برمی‌گردد زمانی که این کشور اصلاحات اقتصادی را کلید زد. این اصلاحات درهای اقتصاد چین را روی سرمایه‌گذاری خارجی باز کرد و بسیاری از شرکت‌ها شروع به برون سپاری تولید خود به چین کردند.
از نظر تاریخی دلایل مختلفی را برای این موج برون‌سپاری تولید شرکتها به چین می‌توان برشمرد:
نیروی کار ارزان: چین نیروی کار بزرگ و نسبتا جوانی دارد و هزینه نیروی کار در چین بسیار کمتر از سایر کشورهای توسعه یافته است. این موضوع چین را به مقصدی جذاب برای شرکتهای تولیدی تبدیل کرد.
حمایت دولت: دولت چین با ارایه معافیت‌های مالیاتی، ارایه یارانه و سایر مشوق‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور حمایت کرده است. این موضوع به ایجاد یک محیط مساعد برای تولید در چین کمک کرده است.
زیرساخت: چین دارای زیرساخت‌های توسعه یافته‌ای از جاده‌ها، بنادر و فرودگاه‌هاست. این امر حمل و نقل کالا را به داخل و خارج از چین آسان می‌کند، موضوعی که برای تولید ضروری است.
تکنولوژی: چین دارای یک بخش فناوری قوی و پیشرفته است و این موضوع به این کشور کمک کرده تا در تولید پیشرو باشد. شرکتهای چینی در خط مقدم فناوری‌های جدید تولید هستند که این موضوع به حفظ رقابت‌پذیری چین کمک کرده است.
در نتیجه این عوامل، چین به قطب اصلی تولید طیف وسیعی از محصولات از جمله الکترونیک، پوشاک، اسباب بازی و مبلمان تبدیل شده است.
ذکر این نکته ضروری است که برون سپاری به چین هرگز بدون خطر نبوده است. به عنوان مثال، شرکت ها ممکن است با مسائل کنترل کیفیت، سرقت مالکیت معنوی و بی ثباتی سیاسی مواجه شوند.
با این حال، برای بسیاری از کسب و کارها، مزایای بالقوه برون سپاری به چین قابل توجه بوده است و بسیاری از شرکت ها دریافتند که این ریسک ها ارزش پذیرش دارند.
پایان حاکمیت تولید در جهان
اما در سال های اخیر، چالش هایی برای موقعیت چین به عنوان یک مرکز تولید به وجود آمده است.
این موضوع باعث شده تعداد فزاینده ای از شرکت ها به دنبال انتقال تولید خود به خارج از چین باشند. در واقع شرکت ها و به خصوص شرکتهای تکنولوژی در حال بررسی کاهش تمرکز حضور خود در چین هستند. آنها اینکار را با ارزیابی مجدد ریسک‌ها و بازنگری در استراتژی‌ها انجام می‌دهند.
این روند تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله افزایش هزینه های نیروی کار در چین، جنگ تجاری مداوم بین ایالات متحده و چین و نگرانی ها در مورد ثبات سیاسی و اقتصادی چین در حال رخ دادن است.
برخی از نمونه‌هایی از شرکت‌های بزرگی که در نظر دارند برخی از تولیدات خود را از چین خارج کنند عبارتند از:
اینتل: اینتل گفته است که در حال بررسی انتقال بخشی از تولیدات خود به خارج از چین به ایالات متحده است تا از مقررات دولت ایالات متحده پیروی کند.
مایکروسافت: مایکروسافت گفته است که در حال بررسی انتقال بخشی از تولیدات خود به خارج از چین به اروپا برای کاهش خطرات زنجیره تامین است.
نایک: نایک گفته است که در حال بررسی انتقال بخشی از تولیدات خود به خارج از چین به آسیای جنوب شرقی برای بهبود کیفیت و کاهش هزینه است.
دل: دل اعلام کرده است که بخشی از تولیدات خود را به خارج از چین به ویتنام و مکزیک منتقل می کند تا هزینه ها را کاهش دهد و کارایی را بهبود بخشد.
هند جایگزین چین می‌شود
این موضوع باعث شده کشورهای دیگر از این فرصت استفاده کنند تا سهمی از بازار تولید جهان به دست آورند. برخی از کشورهایی که در حال تبدیل شدن به مقاصد محبوب برای شرکت هایی هستند که تولید خود را به خارج از چین منتقل می کنند عبارتند از ک  ویتنام، هند، مکزیک، اندونزی و بنگلادش.
این کشورها هزینه های نیروی کار کمتر، محیط سیاسی باثبات تر و نزدیکی بیشتر به بازارهای اصلی را به عنوان مزیت نشان داده‌اند.
هند به طور خاص تصریح کرده است که می خواهد تولیدات اقتصادی و تولیدی خود را افزایش دهد.  در سال‌های اخیر، دولت هند اقداماتی را برای تحقق این امر انجام داده است، از جمله کاهش مالیات و مقررات بر کسب‌وکارها ، سرمایه گذاری در زیرساخت ها مانند جاده ها، بنادر و فرودگاه ها و تسهیل سرمایه گذاری برای شرکت های خارجی در هند.
در نتیجه این تلاش ها، اقتصاد هند در سال های اخیر با سرعتی سریع رشد کرده است. در سال 2022، تولید ناخالص داخلی هند 8.7 درصد رشد کرد، سریع‌ترین سرعت رشد در هر اقتصاد بزرگ.
دولت هند مطمئن است که می‌تواند در سال‌های آینده به رشد اقتصادی خود با سرعتی زیاد ادامه دهد. برای انجام این کار، دولت قصد دارد بر افزایش تولیدات تولیدی تمرکز کند.
هند نیروی کار زیاد و ماهر دارد و دولت معتقد است که می تواند سرمایه گذاری تولیدی بیشتری را از شرکت های خارجی جذب کند.
برخی از اقدامات هند به خلاصه شامل این موارد بوده است:
در سال 2020، نخست وزیر نارندرا مودی گفت که هدف هند تبدیل شدن به یک اقتصاد 5 تریلیون دلاری تا سال 2025 است.
در سال 2021، دولت هند یک سیاست صنعتی جدید را اعلام کرد که هدف آن افزایش تولید تولید بود.
در سال 2022، دولت هند ابتکار جدیدی به نام «ساخت در هند» را آغاز کرد که برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش تولید طراحی شده بود.
شیفت اپل از چین به هند
به گزارش فردای اقتصاد،اپل از سال ۲۰۲۲ به دنبال انتقال بخش تولید خود از چین به هند بوده است. اپل برای این منظور تولید آیفون خود را در هند سه برابر کرده و انتظار می‌رود که در سال‌های آینده به افزایش حضور تولیدی خود در این کشور ادامه دهد.
اپل دلایل مختلفی را برای تصمیم خود مبنی بر انتقال برخی از تولیدات خود به هند ذکر کرده است. این دلایل عبارتند از:
- دولت هند مشوق های متعددی را برای انتقال تولید خود به هند به اپل پیشنهاد داده است، از جمله معافیت های مالیاتی و یارانه.
- هند نیروی کار بزرگ و ماهری دارد که قادر است محصولات اپل را با هزینه رقابتی تولید کند.
- هند بازاری رو به رشد برای محصولات اپل است و این شرکت معتقد است که می تواند با تولید محصولات خود در داخل، فروش خود را در هند افزایش دهد.
هنوز خیلی زود است که بگوییم چه مقدار از تولیدات اپل در نهایت به هند منتقل خواهد شد با این حال، واضح است که هند در حال تبدیل شدن به یک مرکز تولیدی مهم برای اپل است و این شرکت احتمالاً در سال‌های آینده به افزایش حضور تولیدی خود در این کشور ادامه خواهد داد:
در سال 2021، تیم کوک، مدیر عامل اپل گفت که این شرکت "سرمایه گذاری هنگفتی" در هند انجام می دهد و "متعهد به ساختن آینده ای بلندمدت" در این کشور است.
در سال 2022، اپل اعلام کرد که یک کارخانه تولیدی جدید در هند افتتاح خواهد کرد. پیش بینی می شود این کارخانه 50000 شغل ایجاد کند.
در سال 2023، اپل اعلام کرد که آیفون 14 را در هند تولید خواهد کرد. این اولین بار است که اپل آیفون را در هند تولید می کند.
منبع: فوربس
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/8333
اخبار مرتبط
نظرات شما