• شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024

  • شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024
در نشست راهبری اندیشکده انرژی بررسی شد

زیان تحمیل خاموشی به صنایع کرمان

سال 1400 در پیک بار مصرف با تحمیل خاموشی‌ به صنایع 10 هزار میلیارد تومان ضرر به استان کرمان وارد شد در حالی که کل فروش برق شرکت های توزیع برق شمال و جنوب استان از 600 میلیارد تومان بیشتر نبوده است...

رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه در تحمیل خاموشی ها به صنایع تدابیر لازم اندیشیده شود، گفت: سال گذشته در پیک بار مصرف با تحمیل خاموشی ها 10 هزار میلیارد تومان ضرر به استان وارد شد در حالی که کل فروش برق شرکت های توزیع برق شمال و جنوب استان از 600 میلیارد تومان بیشتر نبوده است.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست راهبری اندیشکده انرژی افزود: اتاق کرمان پل ارتباطی بین تصمیم گیران و تصمیم سازان و بنگاه ها شده و سعی کرده از ظرفیت کارشناسان و فعالان حوزه های مختلف استفاده کند. وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است و مهرماه سال جاری وارد مجلس می شود، اظهار کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از ما درخواست کرده که دیدگاه بخش خصوصی را در موارد مختلف از جمله انرژی مطرح و پیشنهادات برای بررسی و لحاظ در برنامه هفتم توسعه ارائه شود.
در ادامه این نشست عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه وضعیت انرژی در کشور مانند بسیاری از سیاست های دولت اشتباه است، گفت: اگر قرار است اقتصاد کاملا دولتی باشد بهتر است دولت همه موارد را در دست بگیرد و هرگونه که خواست عمل کند اما اگر بخش خصوصی نیز باید فعالیت داشته باشد، دولت از دخالت در اقتصاد بپرهیزد. عباس جبالباری تصریح کرد: دولت هر جا که بخواهد دخالت و سیاستگذاری می کند اما هزینه آن از جیب بخش خصوصی پرداخت می شود. وی ادامه داد: در شرایطی که کشور در تحریم های سخت قرار دارد می گویند صادرات انجام بدهید و ارز هم برگردانید، همچنین برق و گاز را در زمان پیک مصرف قطع می کنند و انتظار تولید کامل دارند؛ درهمه این موارد بخش خصوصی باید سر موقع خود پاسخگوی اقساط بانکی، حقوق کارگران و ... باشد.
وی با تاکید بر اینکه در بحث انرژی هیچ راهی به جز واقعی کردن قیمت نیست، خاطرنشان کرد: برق هم مانند هر کالای دیگری عرضه و تقاضا دارد و اگر دولت دخالت نکند و فضا آماده باشد فروشندگان و خریداران کار خود را به خوبی انجام می دهند. جبالبارزی افزود: مدیریت انرژی در کشور ما مشکلاتی دارد که بیشترین ضرر از اینگونه مدیریت ها به صنایع کوچک و متوسط خواهند رسید و در نتیجه فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید و اشتغال زایی محقق نخواهد شد.
گفتنی است در این نشست مسائل و پیشنهادات حوزه انرژی مطرح شد که می توان به عدم پرداخت های دولت به نیروگاه ها برای فروش برق، اصلاح و بازنگری مقررات، نبود نیروی متخصص در دولت، نبود ضمانت اجرایی قراردادها، تمرکز بر روی تولید به هر قیمتی، مشوق های کم در بهره وری انرژی، بروکراسی های زیاد در تبصره ها و مشوق های دولتی، نبود مراکز آموزشی خوب در انرژی، کمبود گاز و برق واحدهای صنعتی در طول سال، عدم تعهد به دیماند فروخته شده، مشکل تامین سوخت نیروگاه ها، دستگاه ها و تجهیزات فرسوده، نامناسب بودن ساختار بورس برای انرژی و... اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب زاده رئیس اتاق کرمان، سیداحمد علوی رئیس اندیشکده انرژی، نادیا انجم شعاع دبیر اندیشکده انرژی، محمدعلی پورامیری مدیرعامل شرکت انرژیهای نوین مهرآباد، محمد عباسی عضو شورای عالی انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور، بابک اسکندریون معاون دفتر تنظیم مقررات برق وزارت نیرو و محمد ارشدی معاون مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی، اعضای شورای راهبری اندیشکده تدبیر انرژی اتاق کرمان هستند.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/4488
اخبار مرتبط
نظرات شما