• سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ -
  • 15 October 2024

  • سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ -
  • 15 October 2024
این 3 خودرو سرمایه‌گذاران را پشیمان کردند؛

کوچ خریداران از کارخانه به بازار

کلوت با گیربکس اتوماتیک، KMC T8 و جک J4 سه خودرویی هستند که قیمت بازاری آنها زیر قیمت کارخانه است. بررسی قیمت های بازاری سه خودروی یاد شده نشان می دهد متقاضیان چنانچه برای خرید این خودروها از کارخانه سراغ بازار بروند؛ می توانند آنها را با قیمت های به مراتب ارزان تر در اختیار بگیرند...

کلوت با گیربکس اتوماتیک، KMC T8 و جک J4 سه خودرویی هستند که قیمت بازاری آنها زیر قیمت کارخانه است. بررسی قیمت های بازاری سه خودروی یاد شده نشان می دهد متقاضیان چنانچه برای خرید این خودروها از کارخانه سراغ بازار بروند؛ می توانند آنها را با قیمت ها به مراتب ارزان تر در اختیار بگیرند.
این اتفاق در شرایطی افتاده که به طور معمول خرید خودرو از کارخانه باید مقرون به صرفه تر باشد. کلوت با گیربکس اتوماتیک مدل ۱۴۰۳ محصول مکث موتور در کارخانه قیمتی حول و حوش دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان دارد؛ اما متقاضیان می توانند همین خودرو را با قیمتی نزدیک به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از بازار تهیه کنند. بنابراین شاهد هستیم که فاصله قیمتی حدود ۳۰۰ میلیون تومانی بین بازار و کارخانه این پیکاپ اتوماتیک وجود دارد.
دیگر پیکاپ بازار یعنی KMC T8 نیز حول و حوش ۵۰ میلیون تومان اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار دارد. به گزارش اقتصادنیوز، متقاضیان این پیکاپ کرمان موتور چنانچه قصد داشته باشند این خودرو را از کارخانه خریداری کنند باید نزدیک به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت کنند. اما همین خودرو با قیمتی حدود یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان در بازار حاضر است.
دیگر محصول کرمان موتور یعنی سدان جمع و جور J4 نیز فاصله قیمتی حدود ۱۱ میلیون تومانی بین کارخانه و بازار دارد. کرمان موتور جک J4 را به قیمتی حدود ۷۹۱ میلیون تومان برای متقاضیان فاکتور می کند؛ اما فروشندگان بازار حاضر هستند این خودرو را با قیمتی نزدیک به ۷۸۰ میلیون تومان واگذار کنند. به گزارش اقتصادنیوز، بازار خودرو بعد ار بازگشت تحریم ها، خروج شرکای بین المللی ایران خودرو و سایپا و ممنوعیت واردات خودرو مورد توجه سرمایه های سرگردان قرار گرفت و خودرو خود را به تدریج از صف کالاهای جدا کرد و جایی برای خود در صف کالاهای سرمایه ای دست و پا کرد. اما از تابستان ۱۴۰۲ به تدریج ورق برگشت و شاهد خروج سرمایه های سرگردان از بازار خودرو بودیم. این روند تا پایان سال گذشته ادامه داشت و در سال جاری نیز به نوعی ادامه دارد.
بررسی اقتصادنیوز از قیمت های بازاری نشان می دهد در حالی که همچنان فاصله قیمتی برای محصولات ایران خودرو و سایپا وجود دارد؛ اما برخی محصولات تولیدی شرکت های خودروساز خصوصی، از جمله سه خودروی یاد شده مسیر برعکس را در بازار طی می کنند و شاهد هستیم که قیمت کارخانه ای آنها از قیمت بازاری گران تر است.
با توجه به بحث واردات خودروی دست دوم خارجی پیش بینی می شود این اتفاق برای تعداد دیگری از محصولات شرکت های خودروساز خصوصی نیز بیفند و قیمت کارخانه ای آنها از قیمت های بازاری گران تر شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/11703
اخبار مرتبط
نظرات شما