• جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ -
  • 11 October 2024

  • جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ -
  • 11 October 2024
رفتار دلار در ۳ هفته نخست شهریور بررسی شد؛

هفته آرامش بازار ارز

بررسی روند معاملات ارز در شهریورماه گویای آن است که آرامش بر فضای بازار حکم‌فرماست. فاصله سقف و کف نرخ دلار آزاد در سه‌هفته نخست شهریورماه حدود ۳ درصد و شاخص بازدهی این ارز در بازه زمانی ذکر شده حدود ۱.۷ درصد است...

تحلیلگران روند حال حاضر را کم‌نوسان دانسته و معتقدند که عامل آن کاهش سطح ریسک‌های سیاسی است. بازار ارز در حال سپری کردن روزهای کم‌نوسان خود است. در سه هفته‌ای که از ماه ششم سال سپری شده قیمت اسکناس دلار آزاد در حد فاصل کانال‌های ۵۸ تا ۶۰ هزار تومانی نوسان کرده است. دلار فعالیت خود در شهریور را در نیمه دوم کانال ۵۸ هزار تومانی آغاز کرد.
در روزهای ابتدایی این ماه نرخ شاخص ارزی به نیمه نخست کانال 58 نیز رسید تا کف قیمت اسکناس آمریکایی در ماه ششم رقم 58هزار و 400 تومان ثبت شود. در ادامه با تزریق برخی ریسک‌های سیاسی قیمت این ارز دچار نوسانات افزایشی شد و از مرز قیمت 60 هزار تومانی عبور کرد. البته حضور نرخ ارز مذکور در بالای مرز 60 هزار تومانی چندان تداوم نداشت. قیمت دلار پس از حضور در سقف 60 هزار و 100 تومانی در 13 شهریورماه، مجددا به کانال 59هزار تومانی بازگشت. به این ترتیب اختلاف میان سقف و کف دلار در ماه جاری تا به اینجای کار حدود 2.9 درصد است. اما در هفته گذشته دامنه نوسان شاخص‌های ارزی محدودتر نیز شد. قیمت دلار آزاد از میانه‌های شهریورماه تاکنون در بازه قیمتی 59 هزار و 500 تومان تا 60 هزار تومان به نوسان پرداخته است.
دامنه نوسان 500 تومانی شاخص‌ارزی سیگنال دور شدن ریسک‌ها از معاملات ارزی را مخابره می‌کند. به عقیده تحلیلگران تا زمان انتخابات آمریکا(درصورت شدت نگرفتن مجدد مناقشات منطقه‌ای) ریسک دیگری برای بازار ارز کشور وجود ندارد. البته برخی از کارشناسان معتقدند که به صورت کلی در نیمه دوم سال احتمال خروج شاخص‌های ارزی از وضعیت بازدهی منفی وجود دارد. این افراد با اشاره به نرخ ‌تورم کشور معتقدند که در هر حال نرخ ارز با روند دیگر شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم همراهی خواهد کرد و درنتیجه معتقدند بازار ارز در 6 ماهه دوم سال از رکود خارج خواهد شد.  در روزهای تعطیل انتهای هفته گذشته بازار غیررسمی ارز رشد نرخ اندکی را تجربه کرد.
قیمت دلار آزاد که در معاملات روز سه‌شنبه در رقم 59هزار و 500 تومان به فروش می‌رسید. در عصر روز چهارشنبه با رشد نرخ 150 تومانی به رقم 59 هزار و 650 تومان رسید. رصد معاملات پشت‌خطی این ارز گویای آن است که نرخ‌های فردایی نیز در بازه 59 هزار و 600 تا 59 هزار و 700 تومان ثبت شده است. اسکناس یورو آزاد نیز در روز چهارشنبه با رشد 100 تومانی در رقم 65 هزار و 800 تومان ثبت شد. قیمت اسکناس دلار مرکز مبادله در عصر پنج‌شنبه 30 تومان رشد کرد و به رقم 49 هزار و 384 تومان رسید.
زمینه‌سازی رشد نرخ سکه؟
اونس طلا در سقف قیمت تاریخی خود معامله می‌شود. همین امر سبب شده تا فرمان رشد قطعات مختلف فلز طلا در بازار کشور صادر شود. قیمت سکه طلا در بازار کشور از حاصل‌ضرب نرخ جهانی اونس طلا در قیمت روز دلار آزاد و ضریب تبدیل اونس به گرم سکه، به‌علاوه میزان حباب سکه تشکیل می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که با رشد اندک قیمت دلار در بازار روزهای پایانی هفته گذشته و حضور نرخ اونس در سقف تاریخی، احتمال مشاهده روند افزایشی در نرخ سکه در طول معاملات هفته پیش‌رو وجود دارد. قیمت سکه طلا طرح جدید در عصر روز چهارشنبه با رشد 215 هزار تومانی به رقم 43 میلیون و 580 هزار تومان رسید. نیم و ربع سکه نیز با رشد یکسان 150 هزار تومانی به ترتیب در ارقام 23 میلیون و 600 هزار تومان و 15 میلیون و 600 هزار تومان معامله شدند.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12115
اخبار مرتبط
نظرات شما