• دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 06 January 2025

  • دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 06 January 2025
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران:

«کشاورزی» زخم خورده ناترازی انرژی

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران می‌گوید در نشست‌هایی که با کشاورزان داشته ایم، اعلام کردیم که سال بعد، وضعیت ناترازی از امسال هم وخیم‌تر می‌شود و چون دولت توان حل این مشکل را ندارد، باید برای حفظ کسب‌وکار خود به فکر تأمین انرژی باشید...

ناترازی انرژی و قطعی مکرر برق و گاز موجب شده تا کشاورزان برای تأمین انرژی موردنیاز خود به ایجاد مزارع و نیروگاه‌های کوچک خورشیدی که به نسبت زودبازده هستند، رو بیاورند. نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران می‌گوید در نشست‌هایی که با کشاورزان داشتیم، اعلام کردیم که سال بعد، وضعیت ناترازی از امسال هم وخیم‌تر می‌شود و چون دولت توان حل این مشکل را ندارد، باید برای حفظ کسب‌وکار خود به فکر تأمین انرژی باشید.
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، تأکید کرد: گرمای تابستان، خسارت سنگینی به محصولات کشاورزی وارد کرد؛ تا آنجا که به طور متوسط 30 درصد محصولات پسته بی‌مغز شد. در واقع به دلیل مدیریت مصرف برق، 16 هزار تن پسته که حدود 10 هزار میلیارد ارزش دارد، خسارت دید. پیش‌بینی می‌شد که تولید امسال پسته 80 هزار تن باشد.
محمدرضا ترابی موسوی افزود: علاوه بر تولید محصولات کشاورزی در بخش تولید ماهی نیز به دلیل توقف فعالیت سسیستم گردش اکسیژن، تلفات سنگینی را شاهد بودیم. البته صحبت شده بود که قطعی گاز و برق برای واحدهای پرورش ماهی، مرغداری‌ها و غیره اتفاق نیفتد که متأسفانه به این ترتیب اجرا نشد.
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ادامه داد: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی، چون به مناطق مسکونی نزدیک بودند برای دو مرتبه با قطعی‌ها مواجه می‌شدند؛ یک مرتبه طبق جدول زمان‌بندی قطعی برای صنایع و یک بار زمان خاموشی واحدهای مسکونی.
ترابی تأکید کرد: قطعی برق، علاوه بر محصولات کشاورزی به تجهیزاتی مانند موتورپمپ‌ها نیز آسیب زد که همگی هزینه تولید را افزایش می‌دهد.
بر اساس اظهارات او در سال 1401 قرار شد مدیریت مصرف برق در حوزه کشاورزی اجرا نشود و به بخش مسکونی منتقل شود؛ اما در سال 1402 و 1403 این مدیریت هم شامل مناطق مسکونی شد و هم صنایع مختلف.
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان معتقد هستند دولت باید برنامه‌ریزی کند و به جای اینکه هر روز، ساعاتی را قطعی داشته باشیم، یک روز را کامل قطع کند تا به تجهیزات و ماشین‌آلات آسیب وارد نشود.
او با بیان اینکه رویکرد مسئولان به سمت تولید برق خورشیدی است، گفت: با توجه به بحث‌هایی که در سطح کشور مطرح می‌شود، کشاورزان هم تولید برق خورشیدی را در دستورکار قرار دادند و برای همین کشاورزان را راهنمایی کردیم که برای ادامه راه به سمت تأمین برق خورشیدی بروند چراکه دولت برنامه‌ای برای حل این بحران ندارد.
ترابی با تأکید بر اینکه سال بعد ناترازی انرژی بیشتر خواهد شد، گفت: دولت باید روند نصب پنل‌های خورشیدی را تسهیل کند، زمین را واگذار کند و تسهیلات ارائه دهد تا کشاورزان بتوانند روی این بخش سرمایه‌گذاری کنند.
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تأکید کرد: کشاورزان می‌توانند با یک مزرعه کوچک خورشیدی نیاز خود را به برق تأمین کنند، این برق تولیدی وارد شبکه وزارت نیرو شده و به دنبال آن، واحد صنعتی تولیدکننده از گردونه قطعی برق، خارج می‌شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12970
اخبار مرتبط
نظرات شما