• چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ -
  • 08 January 2025

  • چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ -
  • 08 January 2025
بازار طلا کرکره را پایین کشید؛

دلار استُپ کرد/ سکه به سرازیری افتاد

بازار طلا،‌ ارز و سکه امروز در غیاب طلای جهانی و درهم کند پیش‌رفت و نرخ دلار تغییرات چشمگیری نداشت و با نوسان حدود 100 تومان نسبت به روز قبل معامله شد. رکود نسبی در بازار و ثبات نرخ دلار باعث شده است که روند صعودی در بازار طلا و سکه متوقف و نوسانات محدود جایگزین آن شود...

با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با گپ مثبت 100 تومانی در نیمه دوم کانال اول کریدور هشتم بازگشایی کرد و در همین محدوده باقی ماند.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت 900 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در نیمه کانال اول کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان منفی به کف کریدور هشتم برگشت و در همین کانال نوسان داد. دلار هرات فردایی نیز به سقف خود رسیده و هرگونه افزایش بالاتر از این نقطه پولبک و تلاشی برای جذب سرمایه از خریداران خانگی است.
برخی تحلیلگران فنی معتقدند هدف بعدی نرخ دلار در میانه کریدور هشتم قرار دارد و به گفته برخی فعالان بازار ارز، حرکت محدود و کم‌دامنه دلار تحت تأثیر عرضه گسترده ارز توسط سیاست‌گذار است، اما افزایش تقاضا از کاهش بیشتر نرخ دلار جلوگیری کرده است.
بازار ارز امارات نیز از امروز به مدت سه روز به دلیل آغاز سال نوی میلادی تعطیل است و در پی همین موضوع قیمت دلار در محدوده 22 هزار و 480 تومان قرار گرفته است.
تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در محدوده حمایتی 22 هزار و 100 تومان تثبیت شده است و اگر این سطح شکسته شود، قیمت تا محدوده 21 هزار و 900 تومان کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، عبور از مقاومت 22 هزار و 900 تومان می‌تواند درهم را به محدوده 23 هزار تومان برساند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حواله‌ای می‌تواند روند آتی قیمت درهم را تعیین کند.
از سوی دیگر،‌ بازار ارز رسمی نیز امروز شاهد افزایش محسوس قیمت دلار و یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش وارد کانال 67 هزار تومان شد و قیمت 67 هزار و 432 تومان معامله شد و نرخ حواله‌ای آن به 65 هزار و 595 تومان رسید. یورو نیز با افزایش در نرخ 69 هزار و 795 تومان معامله شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 361 تومان رسید. این روند نشان‌دهنده کنترل نسبی قیمت‌ها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد، است.
با این حال، تحلیلگران معتقدند بازار ارز در روزهای اخیر با کاهش تقاضا و روندی کاهشی روبه‌رو شده است. با ورود به تعطیلات کریسمس، حوالجات ارزی تقریباً متوقف شده و جریان جابه‌جایی پول بین‌المللی به حداقل رسیده است. تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز باعث کاهش فعالیت‌های ارزی شده و تقاضا در بازار را کاهش داده است. از سوی دیگر، پیش‌بینی می‌شود از شنبه ارزهای ناشی از صادرات پتروشیمی وارد بازار شوند که می‌تواند فشار عرضه را افزایش داده و به کاهش بیشتر قیمت‌ها منجر شود.
علاوه بر این، اخبار مثبت مرتبط با FATF باعث بهبود انتظارات در بازار شده و نقش مهمی در تعدیل فضای روانی داشته است. همچنین، آغاز فروش خودروهای وارداتی از شنبه منجر به بلوکه شدن بخشی از نقدینگی خواهد شد که خود تأثیری کاهشی بر تقاضای ارز دارد.
در همین حال، رفتار فعالان بازار نیز قابل توجه است. خریداران خانگی عمدتاً در حالت انتظار برای افزایش قیمت قرار دارند و فروشندگان کاغذی فعالیت‌های فروش خود را متوقف کرده و بر خرید متمرکز شده‌اند. این عوامل در مجموع، فشار فروش را کاهش داده و روند بازار را به سمت تعادل بیشتر هدایت کرده است.
با توجه به این شرایط، انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت بازار ارز روندی کاهشی را تجربه کند، مگر آنکه رویدادهای غیرمنتظره‌ای این روند را مختل کنند.
در بازار رمزارزها، بیت‌کوین روز را با قیمت 93 هزار و 700 دلار آغاز کرد و در ادامه معاملات نیز در همین محدوده باقی ماند. در زمان نگارش این گزارش، بیت‌کوین با قیمت 93 هزار و 607 دلار در حال معامله است. تحلیلگران تکنیکال معتقدند که سطح حمایتی کلیدی بیت‌کوین در 93 هزار دلار قرار دارد و در صورت شکست این سطح، ممکن است قیمت به 91 هزار و 500 دلار کاهش یابد. از سوی دیگر، مرز مقاومتی مهم بیت‌کوین در 95 هزار دلار پیش‌بینی می‌شود و عبور از این سطح می‌تواند مسیر صعود به 97 هزار دلار را هموار کند.
در بازار تتر نیز معاملات با نرخ 78 هزار و 700 تومان آغاز شد و در طول روز قیمت با افزایش تدریجی وارد کانال 80 هزار تومان شد و در زمان این گزارش، با قیمت 80 هزار و 743 تومان معامله شد. تکنیکالیست‌ها سطح حمایتی تتر را در 78 هزار تومان ارزیابی می‌کنند و انتظار دارند در صورت حفظ این سطح، روند قیمتی با ثبات ادامه یابد. سطح مقاومتی تتر نیز در 81 هزار تومان قرار دارد و عبور از این محدوده می‌تواند قیمت را به مرز 82 هزار و 500 تومان برساند.
بازار طلا و سکه نیز همزمان با تعطیلی بازارهای جهانی برای کریسمس و نوسانات قیمت دلار با کاهش قیمت بازگشایی شد. طلای ۱۸ عیار با افت قیمت در کف کانال ۵ میلیونی قرار گرفت. بازار سکه نیز رفتار نامنظمی نشان داد و در حالی که بیشتر قطعات کاهشی بودند، سکه بهار آزادی و ربع سکه با افزایش قیمت مواجه شدند.
با این حال، طلای جهانی هم امروز به دلیل تعطیلات سال نوی میلادی در محدوده 2625 دلار ثابت بود. در بازار داخلی قیمت طلای آبشده معاملات را در 22 میلیون و 649 هزار تومان بازگشایی کرد و با کاهش تا میانه این کانال پایین آمد و با تغییر روند صعودی شد و تا 22 میلیون و 705 هزار تومان بالا رفت. هرگرم طلای 18 عیار نیز امروز پنج میلیون و 241 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.
تکنیکالیست‌ها معتقدند طلای آبشده در حال حاضر در محدوده حمایتی 22 میلیون و 100 هزار تومان قرار دارد. اگر این سطح حفظ شود، احتمال بازگشت به محدوده مقاومتی 22 میلیون و 950 هزار تومان وجود دارد. با این حال، شکست سطح حمایتی مذکور می‌تواند قیمت را تا مرز 21 میلیون و 900 هزار تومان کاهش دهد. معاملات فعلی نشان‌دهنده کمبود تقاضا در کوتاه‌مدت است، اما با افزایش نرخ ارز، احتمال رشد دوباره وجود دارد.
همچنین قیمت سکه امامی نیز امروز معاملات را در 56 میلیون و 850 هزار تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات بین پله ششم و هشتم این کانال در معامله بود. با ادامه معاملات قیمت سکه امامی با کاهش تا سطح 56 میلیون و 500 هزار تومان عقب‌نشینی کرد. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم امروز به ترتیب 30 میلیون و 150 هزار تومان و 17 میلیون و 750 هزار تومان بود و سکه گرمی نیز هشت میلیون و 500 هزار توامن نرخ‌گذاری شد.
فعالان بازار معتقدند سکه امامی پس از کاهش به محدوده 55 میلیون و 100 هزار تومان، در محدوده حمایتی قدرتمند قرار گرفته است. اگر این حمایت حفظ شود، هدف بعدی قیمت 55 میلیون و 800 هزار تومان خواهد بود که به‌عنوان سطح مقاومتی اصلی عمل می‌کند. در صورت شکست حمایت فعلی، احتمال کاهش قیمت تا سطح 54 میلیون و 700 هزار تومان وجود دارد. معامله‌گران به تأثیر نوسانات دلار و تقاضای فصلی برای تعیین روند آتی چشم دوخته‌اند.
در نهایت، امروز دو خبر توجه معامله‌گران را به خود جلب کرد. خبر اول به دور جدید مذاکرات هسته‌ای مرتبط بود و به گفته غریب‌آبادی، معاون بین‌الملل وزیر امور خارجه، این مذاکرات میان ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) برگزار خواهد شد. این رویداد می‌تواند تأثیر مهمی بر فضای اقتصادی و بازار ارز داشته باشد.
به گزارش اقتصادنیوز،‌خبر دوم به افزایش عرضه ارز پتروشیمی‌ها اختصاص داشت و اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران، اعلام کرد که از هفته آینده شرکت‌های پتروشیمی به‌صورت هماهنگ و همزمان ارز خود را در سامانه نیما عرضه خواهند کرد. این اقدام که بزرگ‌ترین عرضه ارز کشور را شامل می‌شود، به عمق‌بخشی بازار ارز تجاری و کنترل نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی کمک خواهد کرد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13222
اخبار مرتبط
نظرات شما