• دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 12 May 2025

  • دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 12 May 2025
رویایی که فرو ریخت؛

ظهورو سقوط پای نت‌ورک

رونمایی از جدیدترین نمونه شکست پروژه‏‌های استخراج ارز دیجیتال.طی سالیان گذشته پروژه‌‌ها و ایده‌‌های مختلفی با هدف ساده‌‌سازی فرآیند استخراج ارز دیجیتال و کسب سود از این طریق معرفی شده‌‌اند که پای‌ نت‌ورک نیز یکی از آنها به شمار می‌رود. توسعه این پروژه از سال ۲۰۱۹ آغاز شد...

در حالی که استخراج ارز‌‌های دیجیتال سودآور است، اما به سرمایه قابل‌توجهی نیز نیاز دارد. خرید دستگاه‌‌های استخراج، راه‌‌اندازی و مدیریت آنها کار آسانی نیست و مصرف انرژی و هزینه‌‌های مرتبط با آن نیز به چالش‌‌های استخراج رمزارز اضافه کرده است.  به همین دلیل، طی سالیان گذشته پروژه‌‌ها و ایده‌‌های مختلفی با هدف ساده‌‌سازی فرآیند استخراج ارز دیجیتال و کسب سود از این طریق معرفی شده‌‌اند که پای‌ نت‌ورک نیز یکی از آنها به شمار می‌رود. توسعه این پروژه از سال ۲۰۱۹ آغاز شد تا به کاربران امکان دهد بدون نیاز به سرمایه اولیه و بدون دغدغه هزینه‌‌های بالای انرژی، تنها با استفاده از گوشی هوشمند خود ارز دیجیتال استخراج کنند
روشی که اخیرا و با ظهور برنامه‌‌ها و بازی‌‌های تلگرامی محبوبیت بیشتری پیدا کرد و بازی‌‌هایی مانند نات کوین، در ازای انجام کار‌‌های ساده‌‌ای مانند کلیک کردن روی صفحه گوشی به کاربران خود توکن پاداش دادند. پای نت‌ورک نیز عملکرد مشابهی داشت و از کاربران خود می‌‌خواست تا هر ۲۴ ساعت برنامه این پروژه را باز کرده و روند استخراج توکن را ادامه دهند.  با این حال، این ایده جذاب در عمل چندان موفقیت‌‌آمیز نبود و عرضه ارز دیجیتال اخیر آن با سقوط قیمتی همراه شد؛ شکستی که به خوبی شرایط بد امروزه بازی‌‌های تلگرامی و تلاش‌‌ها برای استخراج آسان ارز‌‌های دیجیتال از طریق گوشی‌‌های هوشمند را نشان می‌دهد.
 ظهورو سقوط پای نت‌ورک
در نگاه اول، ایده استخراج رایگان و آسان ارز‌‌های دیجیتال با گوشی هوشمند بسیار وسوسه‌‌انگیز به نظر می‌رسد و پای نت‌ورک با این جذابیت توانست تا در مدت کوتاهی پس از شروع فعالیت توجه میلیون‌‌ها نفر را به خود جلب کند.  روند کار با این اپلیکیشن بسیار ساده بود؛ کاربران پس از نصب برنامه و ثبت‌‌نام، چند نفر از دوستان خود را دعوت می‌‌کردند و سپس کافی بود هر ۲۴ ساعت یک‌‌بار برنامه را باز کرده و با یک کلیک، توکن دریافت کنند.
بر اساس برنامه‌‌ریزی‌‌های اعلام‌‌شده، قرار بود پای نت‌ورک ابتدا با استخراج از طریق موبایل آغاز شود و در ادامه وارد مراحل بعدی مانند اجرای آزمایشی شبکه بلاک‌چین، احراز هویت کاربران، راه‌‌اندازی شبکه اصلی و در نهایت شروع معاملات واقعی و ارائه کاربرد‌‌های عملی برای توکن شود. با این حال، مرحله پایانی یعنی عرضه رسمی توکن بر بستر بلاک‌چین بسیار بیشتر از آنچه پیش‌بینی می‌‌شد طول کشید که موجب نارضایتی و کاهش اعتماد کاربران شد.  در نتیجه، با وجود شروع فعالیت پای نت‌ورک و استخراج آن در سال ۲۰۱۹، شبکه بلاک‌چینی آن تا فوریه ۲۰۲۵ راه‌‌اندازی نشد. بنابراین، پای نت‌ورک به یکی از پروژه‌‌های منحصر به فرد بازار ارز‌‌های دیجیتال تبدیل شد که کاربران سال‌ها بدون دریافت هیچ سودی در آن فعالیت کردند.
در بازه استخراج، پای نت‌ورک اعلام کرد که بیش از ۷۵ میلیون نفر در سراسر جهان در این برنامه ثبت‌نام کرده‌‌اند؛ بنابراین به نظر می‌‌رسید که پای نت‌ورک قرار است تا به یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌‌های بازار ارز‌‌های دیجیتال تبدیل شود، اما در نهایت اوضاع طبق برنامه پیش نرفت.  پس از راه‌‌اندازی شبکه، برخی کاربران نتوانستند موجودی خود را انتقال دهند و فرآیند احراز هویت با چالش‌‌های فراوانی روبه‌رو شد که بسیاری از کاربران را از دسترسی به رمزارزی که سال‌ها برای آن زمان صرف کرده بودند محروم کرد.
با این حال، هیجانات اولیه باعث شد تا پای نت‌ورک پس از لیست شدن در صرافی‌‌ها، به اوج قیمتی ۲.۹۸ دلار برسد. اما این روند صعودی ادامه‌دار نبود و با شروع فروش گسترده توسط کاربران، پای نت‌ورک نتوانست در برابر فشار عرضه در شرایطی که کاربرد واقعی نداشت مقاومت کند و سقوط قیمتی آغاز شد. در نتیجه، تنها در عرض چند روز این ارز دیجیتال ۷۰‌درصد از ارزش خود را از دست داد و قیمت آن به حدود ۰.۵۸ دلار رسید.
یکی از دلایل اصلی این کاهش قیمت، نبود کاربرد واقعی برای توکن پای نت‌ورک است. کاربران نمی‌توانند با این ارز دیجیتال خریدی انجام دهند و هیچ کاربردی از آن در پلتفرم‌‌ها و برنامه‌‌های خاص وجود ندارد. همچنین با وجود آنکه تیم پروژه به‌‌طور مداوم از گسترش اکوسیستم پای نت‌ورک و خدمات مرتبط با آن صحبت می‌کند، هنوز مشخص نیست که این وعده‌‌ها چه زمانی عملی خواهند شد.  شرایط پای نت‌ورک، یادآور سرنوشت اکثر بازی‌‌های تلگرامی و پلتفرم‌‌های درآمدی است که از روش تپ تو ارن یا کسب درآمد با ضربه زدن (Tap To Earn) استفاده می‌کنند؛ روشی که به نظر می‌رسد دیگر در بازار ارز‌‌های دیجیتال جایگاهی ندارد.
 پایان مسیر استخراج با موبایل
اخیرا و در رویداد Token۲۰۴۹ دبی، بنیان‌گذاران پروژه نات‌کوین نیز با اشاره به شرایط مشابه بازی‌‌های تپ تو ارن اعلام کردند که احتمالا دوره این نوع بازی‌‌ها به پایان خود نزدیک شده است.
نات کوین، یکی از نخستین و موفق‌‌ترین پروژه‌‌های تپ تو ارن و بازی‌‌های تلگرامی به شمار می‌رود که در سال ۲۰۲۴ توانست تنها در سه ماه بیش از ۳۰ میلیون کاربر جذب کرده و با عرضه توکن خود، سود قابل‌توجهی نصیب استخراج‌‌کنندگان خود کند.
موفقیت نات کوین، الهام بخش عرضه ده‌‌ها پروژه مشابه دیگر بر بستر پیام‌‌رسان تلگرام و شبکه تون بود که همگی آنها ایده‌‌ای مشابه با پای نت‌ورک را دنبال می‌‌کردند. در این پروژه‌‌ها، کاربران کافی بود تا در طول یک بازه زمانی چند ماهه با گوشی خود به استخراج توکن‌‌های دیجیتال بپردازند و سپس منتظر عرضه باشند. پس از عرضه، بر اساس موجودی توکن سهم هر کاربر مشخص و واریز می‌‌شد.  با این حال، بازی‌‌های پس از نات کوین نتوانستند عملکرد قیمتی خوبی از خود نشان دهند و پس از مدتی و با شکست پروژه‌‌هایی مانند همستر کامبت، دیگر این بازی‌‌ها نتوانستند در جلب توجه کاربران موفق باشند.  شرایطی که بنیان‌گذاران پروژه نات کوین نیز به آن اشاره کردند و توضیح دادند که سازندگان بازی‌‌های بلاک‌چینی در حال فاصله گرفتن از ژانر «تپ تو ارن» هستند زیرا دیگر این سبک نمی‌تواند کاربران را به صورت بلندمدت درگیر کند.
  نات کوین نیز در حفظ کاربران خود موفق نبوده است و در مصاحبه اخیر مشخص شد که بسیاری از کاربران این بازی پس از مدتی به بازی‌‌های دیگر رفتند زیرا هدف اصلی آنها صرفا کسب درآمد سریع بود و به برنامه‌‌های بلندمدت و توسعه‌‌های آینده نات کوین علاقه‌‌ای نشان ندادند.  پای نت‌ورک نیز شرایط مشابهی را تجربه می‌کند و پس از هیجانات اولیه‌‌ای که این پروژه تجربه کرد، نتوانست در حفظ کاربران خود موفق باشد؛ موضوعی که تکراری بر موارد مشابه گذشته است و پیش‌بینی می‌شود که در بلندمدت این پروژه نیز از بازار حذف شود.  با این حال، بنیان‌گذاران نات کوین بر این باورند که بازی‌‌های بلاک‌چینی همچنان آینده‌‌ای درخشان دارند. در حالی که بازی‌‌های تلگرامی و پروژه‌‌های استخراج با گوشی هوشمند در حال حاضر شکست خورده‌‌اند، اما این شرایط به معنی پایان فعالیت بازی‌‌های بلاک‌چینی نیست و با توسعه و عرضه بازی‌‌های جذاب‌‌تر و متنوع‌‌تر، ممکن است کاربران دوباره به فعالیت در این نوع بازی‌‌ها علاقه نشان دهند.
 مسیر آینده
با توجه به اینکه بیت‌کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال بازار در سال ۲۰۰۹ عرضه شد، بازار ارز‌‌های دیجیتال و بلاک‌چین همچنان یک فناوری نوین به شمار ‌‌می‌‌روند و در مسیر توسعه و رشد قرار دارند. گذشته نشان داده است که با گذر زمان، همواره کاربرد‌‌ها و پروژه‌‌های جدیدی مانند بازی‌‌های تپ تو ارن، متاورس و توکن‌های غیرمثلی از فناوری بلاک‌چین و رمزارز‌‌ها ظهور می‌کنند که می‌توانند توجهات زیادی را به خود جلب کرده و در یک بازه زمانی کوتاه هیجانات زیادی را در بازار رقم بزنند.
به گزارش دنیای اقتصاد،با این حال، بیشتر این پروژه‌‌ها در بلندمدت شانس موفقیت ندارند و کاربرانی که صرفا بر اساس هیجانات تصمیم می‌‌گیرند، در نهایت با از دست دادن سرمایه خود مواجه می‌‌شوند. بنابراین پای نت‌ورک بار دیگر یادآوری کرد که به جای پیروی از هیجانات و رفتار دیگران، ضروری است که افراد همواره در بازار ارز‌‌های دیجیتال تحقیقات و بررسی‌‌های دقیقی داشته باشند و با استراتژی‌‌های مناسب مدیریت ریسک و سرمایه در پروژه‌‌های جدید فعالیت کنند.  همچنین نباید فراموش کرد که مانند هر بازار مالی دیگری، هیچ راه همیشگی و مطمئنی برای کسب درآمد آسان و هنگفت در بازار ارز‌‌های دیجیتال وجود ندارد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/14118
اخبار مرتبط
نظرات شما