• شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ -
  • 31 May 2025

  • شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ -
  • 31 May 2025
دلار در کانال ۸۲ هزار تومانی درجا زد؛

بازدهی بازارها در هفته اول خرداد ۱۴۰۴

بازارهای مالی در هفته‌ اول خرداد با بازدهی منفی همراه شدند. سکه بیشترین افت ارزش را داشت و در مرحله بعد طلا و دلار قرار گرفت. اخبار سیاسی مربوط به مذاکره میان ایران و آمریکا همچنان تعیین‌کننده سرنوشت قیمت در بازارهای مالی هستند...

بازارهای مالی در هفته‌ اول خرداد با بازدهی منفی همراه شدند. سکه بیشترین افت ارزش را داشت و در مرحله بعد طلا و دلار قرار گرفت. اخبار سیاسی مربوط به مذاکره میان ایران و آمریکا همچنان تعیین‌کننده سرنوشت قیمت در بازارهای مالی هستند. در مقابل شاخص کل بورس با رشدی معادل ۰.۷ درصد همراه شد و شاخص هم‌وزن نیز بیش از یک درصد افزایش یافت.
بازارها در هفته اول خرداد، با افت ارزش همراه شدند. سکه و طلا بیشترین کاهش ارزش را داشت و علاوه بر تاثیر قیمت دلار بر بازار طلا، افت و خیزهای اونس جهانی طلا نیز به بازار داخلی خط داد.
موضوع مذاکره و توافق میان ایران و آمریکا، سفر رئیس جمهوری به عمان و اظهارات رسانه‌های خارجی در خصوص افزایش احتمال توافق میان ایران و آمریکا مهم‌ترین سیگنال‌هایی بود که بازارهای مالی را در یک هفته ابتدایی خرداد تحت تاثیر قرار داد.
کارشناسان اقتصادی با وجود سیگنال‌های مساعد در خصوص توافق میان ایران و آمریکا و تلاش دو طرف برای این موضوع، احتمال افت هیجانی قیمت دلار تا کانال ۷۵ هزار تومانی را می‌دهند.
دلار در کانال ۸۲ هزار تومانی درجا زد
بررسی بازدهی قیمت دلار از یکم تا هشتم خرداد نشان می‌دهد اسکناس دلار مشابه هفته قبل با کاهش ۵۰۰ تومانی افت ۰.۶۱ درصدی را تجربه کرده است. قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه روی قیمت ۸۲ هزار و ۱۰۰ تومانی بسته شد.
مثقال طلا نیم میلیون تومان عقب‌نشینی کرد
روز پنجشنبه هشتم خرداد هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۴۱۵ هزار تومانی رسید و خلاف هفته پایانی اردیبهشت کاهش قیمت ۱۲۱ هزار تومانی داشت. این هفته طلا با کاهش ۱.۸۵ درصدی به کار خود پایان داد.
در هفته جاری هر مثقال طلای ۱۸ عیار افت ۵۱۷ هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم ۲۷ میلیون و ۷۹۶ هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در هفته اخیر افت ۱.۸۳ درصدی داشت.
ورق اونس طلا برگشت
گفتنی است اونس جهانی طلا از یکم تا هشتم خرداد فراز و فرودهای زیادی داشت و روز پنجشنبه نیز کاهش قابل توجهی را تجربه کرد. با این وجود در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی رشد قیمت چهار دلاری نسبت به هفته گذشته داشت. قیمت اونس جهانی طلا در هفته جاری رشد ۰.۱۲ درصدی داشت و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۳۳۰۹ دلاری در حال معامله است.
سکه امامی پرچمدار افت ارزش شد
قیمت سکه امامی در هفته اول خرداد ۱.۰۵ درصد افت داشت و کاهش قیمت یک میلیون و ۴۳۵ هزار تومانی را تجربه کرد. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه هشتم خرداد با قیمت ۷۲ میلیون و ۵۴۵ هزار تومانی به کار خود پایان داد.
روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۶۷ میلیون و ۴۱۵ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته قیمت نیم‌سکه با رقم ۴۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی و ربع سکه با رقم ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی قرار گرفت.
انفعال بازار سهام؛ حجم معاملات خرد 40 درصد کاهش یافت
بازار سهام در هفته اول خرداد ۱۴۰۴ با وجود نبود روند قدرتمند صعودی، توانست بازدهی مثبتی را برای سهامداران به ثبت برساند. طوری که بازدهی بورس نشان می‌دهد، شاخص کل با رشدی معادل ۰.۷ درصد همراه شد و شاخص هم‌وزن نیز بیش از یک درصد افزایش یافت.
گفتنی است معاملات در این هفته کم‌حجم و متعادل دنبال شدند و خبری از رالی‌های قدرتمند یا فشار خرید و فروش سنگین نبود. این هفته سهامداران ترجیح دادند با احتیاط بیشتری وارد معاملات شوند.
در مجموع، بورس تهران هفته‌ای کم‌شتاب اما مثبت را پشت سر گذاشت و فعالان بازار همچنان در انتظار شفاف‌تر شدن فضای مذاکرات ایران و آمریکا هستند.
متوسط حجم معاملات خرد 40 درصد افت کرد
حجم معاملات خرد در این هفته کاهش حدود 40 درصدی داشت؛ به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته اول خرداد‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به 27 میلیارد برگه سهم رسید.
میانگین ارزش معاملات خرد به 11 همت رسید
همچنین میانگین ارزش معاملات خرد در این هفته کاهش یافته است؛ به طوری که میانگین هفتگی این شاخص 10 هزار و 969 میلیارد تومان شد.
433 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد
به گزارش تجارت نیوز، برآیند تراز ورود و خروج پول حقیقی در هفته اول خرداد، ورود 433 میلیارد تومانی پول حقیقی به بازار سهام بود. البته نباید فراموش کرد که حدود هزار و 300 میلیارد تومان پول حقیقی در روز یکشنبه از بورس خارج شده بود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/14248
اخبار مرتبط
نظرات شما