• پنج شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ -
  • 17 July 2025

  • پنج شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ -
  • 17 July 2025
ماشین آلات مانده پشت مرز ارز؛

معدن در سرازیری فرسودگی

معاون معادن و فراوری مواد وزارت صمت، با اشاره به وضعیت فرسودگی ماشین‌آلات معادن اظهار کرد: بیش از ۲۰ هزار دستگاه از ماشین‌آلات معادن فرسوده است. برای حل این مشکل، راهکاری طراحی شده که واردات ماشین‌آلات معدنی انجام شود اما مشکلات ارزی مانع این امر است...

وجیه‌الله جعفری، معاون معادن و فراوری مواد وزارت صمت، با اشاره به وضعیت فرسودگی ماشین‌آلات معادن اظهار کرد: بیش از ۲۰ هزار دستگاه از ماشین‌آلات معادن فرسوده است. برای حل این مشکل، راهکاری طراحی شده که از طریق بانک، واردات ماشین‌آلات انجام شود. تلاش می‌کنیم که باز هم بتوانیم برای معادن ماشین‌آلات وارد کنیم، اما مشکلات ارزی مانع این امر است.
جعفری همچنین خواستار انتخاب نمایندگانی از سوی اتاق اصفهان برای مطرح‌کردن مشکلات معادن شد تا در جلسات تخصصی، موضوعات به شیوه‌ای تخصصی بررسی شوند.
معاون معادن و فراوری مواد وزارت صمت گفت: حاصل‌ضرب درصد واحد ماده معدنی، میزان استخراج که در پروانه معدن نوشته شده و قیمت فروش، مقدار حقوق دولتی است که هر معدن باید به دولت پرداخت کند. هدف قانون‌گذار ایجاد ارزش افزوده بیشتر است و حقوق دولتی معادنی که مواد خام عرضه می‌کنند، بیشتر از معادنی است که مواد را فراوری می‌کنند.
جعفری تصریح کرد: حقوق دولتی هر ۳ سال تغییر می‌کند، اما پرداخت حقوق دولتی بر اساس نوع معادن و میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و ممکن است تغییر داشته باشد. همچنین قرار است بر اساس عملیات معدنی، هر کاری که در آن مصرف سوخت انجام می‌شود و میزان مصرف ماشین‌آلات، سوخت میان معادن پخش شود.
وی گفت: قرار بود در ابتدای سال ۲۰ درصد افزایش سوخت داشته باشیم، اما برخی از معادن برای موتورهای برق خود سوخت دریافت کرده‌اند و ما نتوانستیم ۲۰ درصد اضافه را دریافت کنیم.
معاون معادن و فراوری مواد وزارت صمت، تصریح کرد: توسعه اکتشاف از الزامات است و برنامه‌های راهبردی براین‌اساس طرح شده که چالش‌ها برطرف شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/14439
اخبار مرتبط
نظرات شما