• شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024

  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024
رییس اتاق بازرگانی کرمان خبر داد

نظام جامع گلخانه‌داران تدوین می‌شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: نظام گلخانه‌ای این استان به صورت غیرکارشناسی و بدون اینکه نقشه راه مشخصی داشته باشد یا حتی زیرساخت‌های آن مشخص باشد، در حال توسعه است.

سید مهدی طبیب زاده در نشست بررسی مشکلات گلخانه داران شرق کرمان افزود: مسائل و مشکلات حوزه گلخانه داران شرق این استان باید در سه مقطع زمانی کوتاه، میان و بلند مدت بررسی شود.
وی بیان کرد: برخی مشکلات حوزه گلخانه داران این استان پیگیری و حل خواهد شد و برخی از مسائل و مشکلات نیز باید در سطح ملی پیگیری شود.
رییس اتاق بازرگانی کرمان افزود: راه اندازی گلخانه ها توصیه و اولویت داده می شود اما این مهم از نظر بهره وری، به کنترل کیفیت و زمان نیاز دارد و با وجود تمام مزایایی که گلخانه ها دارند اما زیرساخت های مورد نیاز برای احداث گلخانه ها متناسب با نیاز موجود تدوین نشده است.
وی تصریح کرد: گلخانه داران در تمام زنجیره تولید از تهیه کود، بذر، سم، پلاستیک، اجرای اسکلت مورد نیاز و صادرات محصولات گلخانه ای مشکل دارند که نشان می دهد در این بخش کار به خوبی انجام نشده است.
رییس اتاق بازرگانی کرمان: نظام گلخانه‌ای این استان غیرکارشناسی در حال توسعه است
اتاق بازرگانی در تدوین نظام جامع گلخانه داران ورود می کند
طبیب زاده اظهار داشت: اگر گلخانه داری به این حد از استیصال رسیده که گلخانه ۱۲ میلیاردی را به قیمت ۶ میلیارد بفروشد یعنی شکست گلخانه داران که باید از این اتفاق جلوگیری کرد و اتاق بازرگانی حاضر است در تدوین نظام جامع گلخانه داران به این قشر کمک کند.
وی ادامه داد: در رابطه با آزمایشگاه محصولات غذایی زمانی وزارت کشاورزی قصد داشت صادرات برخی از محصولات را از اول دی ماه ممنوع کند اتاق بازرگانی در این زمینه ورود کرد و بخشنامه را با حضور نماینده جیرفت تمدید و کمک کردیم آزمایشگاه تجهیز شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با اشاره ضرورت راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه مربوط به محصولات گلخانه ای در شهرستان جیرفت گفت: آزمایشگاه مجهزی برای اندازه گیری هفت سم مد نظر روسیه در شهرستان جیرفت از اول تیرماه سال جاری مستقر می شود.
مشکل اصلی گلخانه داران چرخه زنجیره ارزش است
در ادامه این نشست فرماندار بم گفت: مشکل اصلی گلخانه داران، چرخه زنجیره ارزش است و اگر تکمیل این زنجیره اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات حل می شود زیرا فرایندهایی که در حال حاضر در این بخش جود دارد از تولید محصول تا بازاریابی و فروش تعریف خاصی ندارند.
هادی شهسوارپور بیان کرد: متاسفانه شرق استان کرمان بارها و بارها از تصمیمات آنی متضرر شده و امسال نیز تا مرز این تصمیم پیش رفتیم زیرا افرادی در اتاق های دربسته نشسته اند و بدون هیچ اطلاعی از بازار تصمیم گیری می کنند که موجب می شود در بخش کشاورزی بحران بوجود بیاید بنابراین این وضعیت و تصمیمات اتخاذ شده باید تحت سیطره استان کرمان باشد و همینجا مدیریت شود.
وی با بیان اینکه اهالی بم در بخش دریافت تسهیلاتی که در زلزله سال ۸۲ این شهر دریافت کرده اند با مشکل مواجه شده اند گفت: در حال حاضر اگر کسی بخواهد در بانک ها افتتاح حساب کند یا وام بگیرد به دلیل دریافت تسهیلات در زمان زلزله نمی تواند از تسهیلات دیگری استفاده کند و اگر این مشکل حل نشود با بحران روبرو خواهیم شد.

آب، بحران آینده بم
فرماندار بم تصریح کرد: بحران این شهرستان در آینده کمبود آب خواهد بود که با توجه به نامگذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان "تولید، دانش بنیان اشتغال آفرین" اما متاسفانه سه سال است که هیچ اقدامی بر روی سیستم های آبیاری کم فشار و قطره ای در شهرستان بم انجام نشده و همچنین کمک های بلاعوض برای این سیستم ها نیز پرداخت نمی شود.
وی همچنین در پایان به بحث جوان سازی درختان باغ شهر جهانی بم اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به اینکه این شهرستان به دلیل وجود باغ هایی که دارد ثبت جهانی شده است باید برنامه جوان سازی درختان در دستور کار قرار گیرد.
رییس اتاق بازرگانی کرمان: نظام گلخانه‌ای این استان غیرکارشناسی در حال توسعه است
اعتراض کشاورزان ریگانی به دلیل گرانی قبوض برق
فرماندار ریگان نیز در این نشست گفت: این شهرستان یک هکتار گلخانه هیدروپنیک دارد و پنج هکتار نیز مجوز احداث این نوع گلخانه صادر شده است که در این بخش نیازمند پرداخت تسهیلات هستیم.
مراد آبیار با بیان اینکه مشکل متفاوتی در حوزه باغبانی شهرستان ریگان وجود دارد تصریح کرد: حدود ۱۰ روز است که با اعتراض شدید کشاورزان به دلیل گرانی قبوض برق مواجه هستیم و هر روز تعداد زیادی از کشاورزان در فرمانداری اعتراض می کنند.
وی اظهار داشت: بهای قبوض برق در ماه های نخسصت سال به صورت آزاد محاسبه می شود و قبوض برقی که قبلا مبلغ یک میلیون تومان یا ۸۰۰ هزار تومان بوده اکنون به ۱۰ میلیون تومان هم رسیده و اداره برق نیز در صورت پرداخت نشدن قبوض، برق کشاورز را قطع می کند.
فرماندار ریگان درباره راه اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی در شرق استان کرمان گفت: با توجه به هزینه های تمام شده خرما زمانی که باید این محصول به دست بیاید دچار خشکیدگی می شود لذا اکنون که در ابتدای سال قرار داریم و گرده افشانی درختان نخل انجام شده بهتر است مرکز تحقیقات در شرق استان کرمان و کنار کشاورزان راه اندازی شود.
نشست بررسی مسائل و مشکلات گلخانه داران شرق استان کرمان به دعوت اتاق بازرگانی بم و با حضور رییس اتاق بازرگانی، مدیرکل سازمان جهادکشاورزی، معاون آب منطقه ای، مسئول اعتبارات بانک کشاورزی کرمان و فرمانداران و روسای ادارات چهار شهرستان شرقی این استان برگزار شد.
در این نشست گلخانه داران وثیقه‌های سنگین بانکی و پایین بودن مبلغ تسهیلات اعطایی بانک‌ها، کمبود سوخت، قطعی و گرانی قبوض برق و عدم توانایی مالی برای گازکشی را بخشی از مشکلات صنف خود عنوان کردند.
همچنین مقرر شد کار به صورت کارشناسی انجام گیرد و نظام جامع گلخانه داران استان و شرق استان کرمان در اولین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح و پیگیری شود تا مسایل و مشکلات به صورت زیربنایی حل شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/4205
اخبار مرتبط
نظرات شما