• شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024

  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024
با حضور رایزن بازرگانی ایران در قطر؛

فرصت های تجاری کرمان و قطر بررسی شد

در نشستی با حضور رئیس اتاق و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان و حضور مجازی رایزن بازرگانی ایران در قطر و جمعی از فعالان اقتصادی، فرصت های تجاری کرمان و قطر بررسی شد...

رایزن بازرگانی ایران در قطر در این نشست گفت: یکی از مهمترین چالش ها عدم شناخت بخش خصوصی دو کشور از یکدیگر است و در واقع شناخت شیوخ قطری از کرمان بسیار کم است. عباس عبدالخانی، با اشاره به اینکه بستر معرفی ایران در سایر کشورها وظیفه دولت هاست، افزود: قطر کشور مرفه، ثروتمند و دارای درآمد اقتصادی بسیار بالایی است و روزی 300 میلیون دلار صادرات گاز به دنیا دارد.
وی ادامه داد: از جمعیت 3 میلیون نفری قطر 400 هزار نفر قطری و بقیه مهاجر و از 100 ملیت متفاوت در دنیا هستند که به دلیل درآمد بالایی که در این کشور وجود دارد، مردم این کشور خواهان بهترین خدمات و محصولات هستند و پول زیادی برای این موضوع خرج می کنند. عبدالخانی تصریح کرد: قطری ها در سال 30 میلیارد دلار واردات دارند و همچنین در سال 2022 میلادی 11 میلیارد دلار برای تفریحات خود خارج از قطر و بیشتر در کشورهای ترکیه و مصر خرج کرده اند.
رایزن بازرگانی ایران در قطر، بیان کرد: به گفته قطری ها، شهرهای ایران به دلیل نداشتن هتل بسیار شیک و مجلل و همچنین نبود خودروهای سطح بالا در سیستم حمل و نقلی این کشور نمی توانند مقصد گردشگری قطری ها باشند. وی خاطرنشان کرد: با وجود روابط ممتاز سیاسی بین دو کشور ایران و قطر، اما از نظر اقتصادی و تجاری ما نتوانسته ایم بهره چندانی از این روابط ببریم که به همین دلیل در سفر رئیس جمهور ایران به قطر، رساندن همکاری های تجاری به 3 میلیارد دلار مورد تاکید قرار گرفت و کار آغاز شده است.
عبدالخانی، در رابطه با ثبت شرکت در قطر به سه مدل اشاره کرد و گفت: برای ثبت شرکت در شهر دوحه پایتخت قطر باید سهام این شرکت 51 درصد قطری و 49 درصد خارجی باشد، اما در مناطق آزاد و صندوق های مالی قطر (QFC) امکان ثبت شرکت با صد در صد سهام خارجی وجود دارد. رایزن بازرگانی ایران در قطر، افزود: کیفیت بالای محصولات و ارائه خدمات و همچنین بسته بندی شیک و مدرن، عامل ورود و ماندگاری تجار در بازار قطر خواهد شد و کالاهای مصرفی که به بازار قطر وارد می شوند باید لاکچری باشند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد قطر بهترین مکان ها برای فعالیت در حوزه مواد خام معدنی و اتصال به سایر بازارهای جهانی است و همچنین در صندوق های مالی، امکان ارائه خدمات در حوزه های فنی و مهندسی، کامپیوتر، هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات وجود دارد. عبدالخانی، خاطرنشان کرد: عدم رعایت اخلاق حرفه ای در کار و بدقولی ها در تامین محصول توسط تاجرنماها، باعث می شود اعتماد بازار به تجار ایرانی از بین برود و به همین دلیل باید بسیار خوب در این بازار ورود کرد و حضور داشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل کم بودن صادرات کالا به قطر، استفاده از مواد ممنوعه در کانتینرهای تره بار مانند کلم، گوجه و ... است، که در قطر بحث بازرسی محموله ها و تست های آزمایشگاهی برای باقی مانده سموم بررسی می شود. رایزن بازرگانی ایران در قطر، با اشاره به اینکه برای جذب سرمایه گذار قطری در ایران تلاش می کنیم، ادامه داد: به دلیل نبود امکان انتقال پول به دلیل تحریم ها و همچنین وجود نداشتن فضای کسب و کار مطلوب در ایران، مشکلاتی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد.
عبدالخانی، اظهار کرد: تنها پروژه سرمایه گذاری قطری ها در ایران، پروژه پرورش شتر در فراشبند استان فارس و مربوط به امیر قطر است که از سال 2017 با مشکلات بسیاری روبروست و هنوز این مسائل حل نشده و این در حالی است که قطر 600 میلیارد دلار در آمریکا، اروپا و سایر نقاط جهان سرمایه گذاری کرده است. وی بیان کرد: قطر بازار بزرگی ندارد و ظرفیت خاصی دارد که مثلا در زعفران، این بازار به اشباع رسیده است، اما می تواند کشوری برای صادرات مجدد محصولات به سایر نقاط جهان باشد.
عبدالخانی افزود: فاصله قطر تا عربستان به صورت زمینی 4 ساعت است و با توجه به اینکه عربستان قرار است در سال 2034 میزبان جام جهانی فوتبال باشد، نیاز به زیرساخت ها و احداث مجموعه های بزرگ دارد که همه این موارد نیازمند مواد معدنی بسیاری است که ایرانی ها می توانند از طریق قطر به عربستان ورود کنند. رایزن بازرگانی ایران در قطر با اشاره به حضور 35 هزار نفر ایرانی در قطر، تصریح کرد: این کشور بر عکس عمان پهناور نیست و چالش مهمی به نام اقامت برای ایرانی ها وجود دارد زیرا قطر روی اقامت بسیار حساس است و به افرادی که توانمندی و مهارت و پول نداشته باشند، اقامت نمی دهد.
وی در رابطه با ظرفیت های همکاری کرمان و قطر گفت: کرمان می تواند در محصولات کشاورزی به ویژه پسته و خشکبار در نمایشگاه رایگان بین المللی تخصصی کشاورزی قطر که اسفندماه هر سال برگزار می شود، شرکت کند. عبدالخانی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه قطری ها قهوه و چای خود را با خرما میل می کنند و به هیچ وجه از قند و شکر استفاده نمی کنند، خرمای کرمان البته با کیفیت و با بسته بندی شیک می تواند بازار خوبی در قطر داشته باشد. وی افزود: وجود مواد معدنی و همچنین امکان پرورش پرنده هوبره در استان کرمان می تواند ظرفیت های مناسبی برای همکاری های تجاری این استان با قطر باشد.
باید به فکر صادرات ارزش افزوده باشیم
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان، با اشاره به اینکه سال گذشته صادرات از گمرکات استان به قطر دو میلیون دلار بوده است، گفت: استان کرمان ظرفیت های بسیاری دارد و با توجه به اینکه رئیس سابق بانک مرکزی به عنوان سفیر ایران در قطر مشغول به کار شده است، امیدوار به توسعه همکاری های دو طرف هستیم. سیدمهدی طبیب زاده افزود: امیدواریم با کمک سفیر ایران در قطر بتوانیم سرمایه گذاران قطری بیشتری را جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه سهم کشورهای همسایه ایران در تجارت جهانی حداکثر 5 درصد است، بیان کرد: باید به فکر توسعه همکاری ها با سایر کشورها مانند کشورهای عضو اکو، اوراسیا و شانگهای باشیم. طبیب زاده، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندی های صادراتی کشور اردیبهشت ماه سال آینده در تهران برگزار می شود و امیدوارم با همراهی استانداری و سایر مجموعه ها، استان بتواند حضور تاثیرگذاری در این نمایشگاه داشته باشد.
وی ادامه داد: تجارت استان کرمان محدود به مواد خام است و در واقع آب و انرژی را صادر می کنیم و باید به فکر صادرات ارزش افزوده و دانش بنیان باشیم. در ادامه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به اینکه استان ظرفیت های بسیار زیادی دارد و هنوز آنطور که باید از آنها استفاده نشده است، گفت: از فعالان بخش خصوصی درخواست داریم روی فرصت های استان بیشتر کار کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، امیر حسن زاده، تصریح کرد: همدلی برای توسعه اقتصادی در استان کرمان وجود دارد و به دلیل همین همدلی رتبه فضای کسب و کار استان از رتبه 31 در سال گذشته به رتبه دوازدهم در سال جاری رسیده است. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمرکز استان در بحث تجارت خارجی، بر روی همکاری با پاکستان است که باید در این زمینه به صورت ویژه کار کنیم. حسن زاده، ادامه داد: در برنامه داریم که 10 محصول برتر استان و دو سه کشور مقصد اصلی صادراتی را در نظر بگیریم و برای توسعه همکاری های تجاری کرمان با کشورها بیش از گذشته کار کنیم.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی پرسش هایی در رابطه با تجارت با قطر مطرح کردند که رایزن بازرگانی ایران در قطر به آنها پاسخ داد. گفتنی است پیش از این جلسه نیز نشست کارگروه توسعه صادرات استان نیز با حضور مجازی رایزن بازرگانی ایران در قطر برگزار شد.

 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/9475
اخبار مرتبط
نظرات شما