• یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 20 April 2025

  • یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • 20 April 2025
علی نقوی تشریح کرد؛

اثر لغو تحریم ها بر توسعه اقتصادی

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران در نشست سخنگوی دولت با روسای کمیسیون‌های اتاق ایران تاکید کرد: در صورت رفع تحریم‌ها در یک افق ۱۰ ساله، امکان پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای و جبران بخشی از عقب‌ماندگی‌ها وجود دارد...

روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در نشستی که با حضور سخنگوی دولت برگزار شد بر لزوم احیای سرمایه اجتماعی، تلاش برای موفقیت در مذاکرات با آمریکا برای لغو تحریم‌ها، پذیرش FATF و حرمت گذاشتن به اصل مالکیت به منظور تقویت سرمایه‌گذاری برای تولید، تأکید کردند.
علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران به نشست دوم مذاکرات ایران و آمریکا که در رم برگزار شده، اشاره و تصریح کرد: در مطالعه‌ای فرض کردیم به دنبال مذاکراتی که در دست پیگیری است، تحریم‌ها لغو و امکان فروش سه میلیون بشکه نفت در روز مهیا شود. با در نظر گرفتن نرخ متوسط ۷۵ دلار برای هر بشکه، سالانه ۸۲ میلیون دلار درآمد خواهیم داشت.
نقوی ادامه داد: در مقابل خرید ۳۰۰ هواپیما با برند شناخته شده، توسعه واقعی فرودگاه‌های بین‌المللی، احداث ۲۰ هزار مگاوات برق، توسعه منطقه مکران، ۱۰ هزار کیلومتر ریل پرسرعت، اینترنت 5G و تبدیل شدن به قطب هوش مصنوعی منطقه در کل به ۲۷۰ میلیارد دلار منابع نیاز دارد. پس در یک افق ۱۰ ساله امکان تحقق این برنامه‌ها وجود دارد؛ اگر تحریم‌ها لغو شود. بنابراین در مذاکرات باید به این برنامه‌ها و ظرفیت‌ها توجه کنیم.
سخنگوی دولت نیز در این نشست گفت: راهبرد دولت چهاردهم باز گذاشتن مسیر حرکت بخش خصوصی است چراکه کسب ثروت حلال را مقدس می‌داند و معتقد است فعالان اقتصادی جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و اجتماع دارند.
در این نشست همچنین صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران از واقعیت‌های جامعه که منجر به بی‌اعتمادی مردم نسبت به سیاست‌های دولت شده است، سخن گفت و از آن به عنوان مانعی جدی در برابر جذب سرمایه‌گذاری یاد کرد.
او گفت: منابع در خانه‌ها در قالب ارز و طلا قفل شده است، چون اعتماد لازم وجود ندارد. همه بر اساس منفعت و سودی که قابل کسب است برنامه‌ریزی می‌کنند و نباید برای کسب منفعت قانونی و شرعی، مفهومی منفی در نظر گرفت.

 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13962
اخبار مرتبط
نظرات شما