عباس جبالبارزی، در نشست خبری با موضوع تشریح عملکرد اتاق به عنوان معین اقتصادی در شهرستان های جیرفت و عنبرآباد در جمع خبرنگاران افزود: در سال 95 اتاق کرمان با استانداری تفاهم نامه ای را در خصوص معین اقتصادی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد به امضا رساند که تعهدات اتاق در این تفاهمنامه، ظرفیت سنجی منطقه، برنامه ریزی برای توسعه منطقه، برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال و مشاوره به مسئولان منطقه است.
وی به برخی دیگر از فعالیت های اتاق در جیرفت و عنبرآباد اشاره کرد و ادامه داد: آموزش عملی به دانشآموختگان رشته بازرگانی از دیگر فعالیت ها بود که با هزینه دفتر جنوب تاکنون سه هزار و ۶۴۸ ساعت، آموزش ارائه شده است. جبالبارزی، در خصوص استفاده از ظرفیت گردشگری منطقه، اظهار کرد: در این حوزه 1۵ پروژه وجود دارد، همچنین در طول دو سال گذشته بیش از هفت گروه گردشگر ژاپنی به منطقه آمده اند و اگر مسئله شیوع ویروس کرونا پیش نیامده بود گردشگرانی از آلمان و سایر مناطق دنیا به منطقه می آمدند.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان تصریح کرد: با پیگیریهای اتاق در حال حاضر بیش از ۴۰ واحد بوم گردی در منطقه جنوب کرمان وجود دارد و پیگیری برای راهاندازی نمایشگاههای مختلف، ثبت ملی آئین حنابندان و قالی گل سرخ از سایر فعالیت ها بوده است. وی با بیان اینکه از جمله فعالیت های اتاق در حوزه مسئولیت های اجتماعی به ویژه کمک به خیریهها و آزادی زندانیان است، خاطرنشان کرد: با همت فعالان بخش خصوصی جنوب برای کمک به پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و درمان بیماران، ۲۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تجهیزات خریداری و به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تحویل داده شد.
جبالبارزی، گفت: در ادامه انجام مسئولیت های اجتماعی، برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد ۲۲۰ میلیون تومان، مشارکت در اجرای طرح مواسات 3۳۷ میلیون تومان و کمک به سیل زدگان اخیر جنوب استان ۴۰۰ میلیون تومان کمک شده است. وی در بخش دیگری ادامه داد: با پیگیریها و هزینه اتاق، آزمایشگاه استاندارد خرما به منظور صدور گواهی استاندارد برای صادرات این محصول راه اندازی شده که در حال ارائه خدمات است و در کمترین زمان ممکن گواهی مربوطه با هدف سرعت بخشیدن به صادرات این محصول صادر می شود.
رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جنوب استان افزود: مهمترین مشکل ما در منطقه این است که نمیتوان محصولات را مستقیم صادر کرد و صادرات غیرمستقیم باعث می شود تا ارزش افزوده به صورت کامل به منطقه برنگردد که لازمه رفع این مشکل، ایجاد نمایندگی گمرک، ایجاد دفتر استاندارد، کاهش هزینه حمل و نقل، وجود شرکتهای تخصصی صادرات و همچنین وجود کامیون است.
جبالبارزی بیان کرد: متاسفانه امسال به دلیل بسته شدن مرز عراق و سیلهای اخیر در منطقه، صادرات محصولات حدود 3۰ درصد کاهش یافته و مشکلات موجود در برگشت ارز حاصل از صادرات نیز از دغدغه های پیش روی صادر کنندگان است. وی اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار تن محصولات گلخانه ای و جالیزی صادراتی در منطقه وجود داشت، اما آنچه که از گمرک جیرفت صادر شده ارزش کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان داشته است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته پیگیری برای اخذ چهار مجوز سرمایه گذاری مناطق لجستیک بار انجام شده که از این تعداد یک مجوز موفق به اخذ زمین و در حال تجهیز کارگاه احداث است. رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جنوب استان در خصوص برنامه های سال ۹۹ اتاق در جنوب گفت: صندوق خرد روستایی به صورت پایلوت در یکی از روستاهای عنبرآباد راهاندازی می شود.
جبالبارزی، با اشاره به فعالیت های اتاق در عنبرآباد مانند پیگیری امور گمرک، امور استاندارد، کمک در اجرای طرح ویژه محصول خرما و کمک به شهرستان در بحث بیماری کرونا، خاطرنشان کرد: فعالیت و وظیفه ما در عنبرآباد ایجاد کارخانه نیست بلکه بهبود فضای کسب و کار و پیگیری طرحهای نیمهتمام است. وی در پایان در مورد فراهم شدن امکان انتقال هوایی بار به مقاصد صادراتی گفت: تحقق این مهم مستلزم صدور مجوز مرز هوایی است که روند اداری خود را طی می کند و با همکاری استانداری و اداره کل راه و شهر سازی جنوب، دریافت مجوز مرز هوایی بطور جدی در حال پیگیری است که درخواست ما ابتدا مجوز یکساله است و پس از اجرای پرواز باری به مجوز دائم تبدیل شود.
.گفتنی است در این نشست خبری جمعی از خبرنگاران پرسش های خود را در مورد عملکرد اتاق در جنوب استان مطرح و پاسخ های لازم را دریافت کردند.