• شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 27 April 2024

  • شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 27 April 2024
در نشست استاندار کرمان با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان مطرح شد؛

سود و زیان استان کرمان از فعالیت معادن

استاندار کرمان با بیان اینکه اقتصاد استان گرفتار بادکنکی به اسم معدن شده است، گفت: شرکت های معدنی فقط زمین را خالی می کنند و منفعت چندانی به استان نمی رسانند.

محمدمهدی فداکار در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان افزود: معادن کرمان مانند تک درختی در کویر هستند در حالی که در اصفهان این تک درخت به جنگل تبدیل و خدمات جانبی و صنایع پایین دستی در کنار آن ایجاد شده اما در کرمان چنین اتفاقی نیفتاده است. وی ادامه داد: در 20 سال آینده معادن استان تمام و کارخانجات و نیروی انسانی آن بیکار می شوند و معضلات اجتماعی دیگری به وجود می آید که باید از اکنون به فکر چاره اساسی در این زمینه باشیم.
فداکار، در رابطه با خرید تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنایع بزرگ استان از تولیدات داخل بیان کرد: جلساتی در این زمینه برگزار شده و مدیران این صنایع قول داده اند، خرید تجهیزات از کرمان صورت گیرد که البته این موضوع باید پیگیری شود. استاندار کرمان در بحث انتقال آب، با اشاره به اینکه این مسئله سیاسی و اقتصادی شده اما تنها راه نجات کرمان همین انتقال آب است، گفت: برخی مواد قوانین در انتقال آب موانعی را ایجاد کرده اند به طوری که در برخی مناطق، زمین ها و آب برای کشاورزی مناسب نیست ولی در صنایع قابل استفاده است اما نمی توان از آن استفاده کرد که پیشنهاد لحاظ شدن این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه داده شده و باید پیگیری شود.
وی بیان کرد: همچنین برخی زمین های کشاورزی بایر نیز فقط به خاطر حفظ مالکیت و بدون اینکه بهره وری داشته باشند، آب مصرف می کنند به طوری که آب مصرفی چاههای این زمین های کشاورزی بیش از دو برابر آب شرب مصرفی استان است. فداکار ادامه داد: برای حل این مشکل و جلوگیری از مصرف آب، باید راه حلی در نظر گرفته شود که پلمپ چاهها، فروش آب، تغییر کاربری زمین و... با حفظ مالکیت زمین انجام شود. وی در بخش انرژی با اشاره به یارانه بسیاری که به صنایع داده می شود، گفت: استان کرمان با ظرفیت بسیار بالا در انرژی خورشیدی می تواند خوراک گاز آزاد شده از نیروگاه های خورشیدی را در اختیار استان و صنایع پایین دستی قرار دهد. استاندار کرمان در حوزه گردشگری به راه اندازی باغ هنرمند و کاروانسرای وکیل اشاره و بیان کرد: این دو اثر می توانند گردشگران بسیاری را به استان جذب کنند.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در رابطه با پیمان سپاری ارزی ادامه داد: رئیس جمهور نیز در سفر خود به استان مطرح کردند که موافق ارز دو نرخی نیستند و اگر بتوان بازار متشکل ارزی را تشکیل و اختلاف قیمت نرخ ارز در نیما و بازار آزاد حل شود، رفع تعهد ارزی مشکلی نخواهد داشت. فداکار، در رابطه با پروژه های شهر کرمان بیان کرد: کرمان از نظر شهری ضعیف و بیشتر شبیه روستای بزرگی است که به تازگی مذاکراتی را با هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیا برای آغاز سه پروژه بزرگ در شهر کرمان داشته ایم. استاندار کرمان افزود: قرار است شرکت تامین مالی پروژه های بزرگ استان متشکل از چند شرکت بزرگ استان با سرمایه اولیه 500 میلیارد تومان ثبت شود و بعد به شرکت سهامی عام تبدیل و بازار سرمایه عرضه شود تا بتوان منابع مالی این پروژه ها را تامین کرد. وی در ادامه از پیشنهاد بررسی فضای کسب و کار در دستگاهها توسط اتاق به صورت هفتگی و اجرای پنجره واحد الکترونیکی با همکاری دستگاههای مختلف و شهرداری، استقبال کرد و برای پیگیری این موارد قول مساعد داد.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: در دوره های مختلف فعالیت های خوبی در استان انجام شده اما دلیل عدم نتیجه گیری در برخی حوزه ها به دلیل نبودن حکمرانی خوب بوده که باید برای تغییر این روال چاره‌اندیشی شود. سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: تمرکز استان بر شرکت های بزرگ معدنی و غفلت از شرکت های کوچک و متوسط موجب کاهش اشتغال و تمام شدن منابع معدنی می شود که این موضوع آینده استان را با مشکلات جدی روبرو می کند. وی بیان کرد: کشاورزی در استان نیز با هدف امنیت غذایی و حفظ اشتغال انجام می شود که در بیشتر موارد جز اضمحلال منابع فایده چندانی ندارد. طبیب زاده، در رابطه با گردشگری با تاکید بر داشتن دیدگاه اقتصادی به جای دیدگاه امنیتی نسبت به توریسم خارجی، تصریح کرد: کرمان با این همه جاذبه گردشگری مقصد گردشگری در کشور نیست که باید در این بخش اقدامات جدی انجام شود.
رئیس اتاق کرمان بیان کرد: توسعه اقتصادی پروژه‌ها از توسعه زیرساخت ها پیشی گرفته و منابع دولتی نیز توان سرمایه گذاری در زیرساخت ها را ندارند به همین دلیل پیشنهاد تشکیل شرکت توسعه زیرساخت ها را مطرح کرده‌ایم. جلیل کاربخش، نایب رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست به کاهش صادرات و افزایش بسیار زیاد واردات در سال جاری اشاره کرد و گفت: تراز تجاری استان 665 میلیون دلار منفی است که شاید دلیل آن آسیب دیدگی محصول پسته امسال و مهاجرت صادرات از گمرکات استان به دلیل بروکراسی اداری باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، سپردن یک کار به چند نفر، حضور مدیران در جلسات داخلی و معطل ماندن ارباب رجوع در ادارات دولتی، ایجاد مانع و تشکیل کارگروه برای رفع موانع را از جمله مسائل حوزه کسب و کار در استان دانست و بیان کرد: کرمان رتبه سی‌ام را در فضای کسب و کار کشور دارد که انتظار داریم مجموعه های مختلف مانند تامین اجتماعی، منابع طبیعی، محیط زیست و... همکاری بیشتری برای بهبود این فضا داشته باشند. عباس جبالبارزی، در بخش دیگری در رابطه با واحد کسب و کار اتاق کرمان افزود: از سال 98 تا کنون 874 پرونده متقاضیان کسب و کار به ثبت رسیده و 33 درصد آنها عضو اتاق بوده اند که 93 درصد آنها مختوم یا حل شده اند و مابقی به کارگروه های مختلف مانند رفع موانع تولید ارجاع داده شده است. حسین نجف آبادی پور، رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: یکسری قوانین دست و پا گیر مانع پیشرفت و اجرای طرح های اقتصادی شده و بحث را به سازمان های بازرسی می کشانند که امیدواریم این مسئله حل شود.
علی نقوی، رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری اتاق کرمان بیان کرد: در چند سال اخیر بشدت با کمبود نیروی متخصص در اغلب حوزه ها روبرو هستیم که امیدواریم سرمایه گذاری های لازم برای حفظ نیروی متخصص در استان صورت گیرد. محمدحسین اکبری، رئیس کمیسیون بیمه، بانک و مالیات اتاق کرمان نیز بیان کرد: اختیارات بیش از حد به سازمان تامین اجتماعی این سازمان را هم قاضی و هم مجری کرده و به همین دلیل بی عدالتی هایی مشاهده می شود. رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در شرق استان ادامه داد: در این منطقه دچار آفت سوسک خرطومی شده ایم که وارداتی و خطرناک است و به دستور وزیر جهاد کشاورزی برای جبران خسارت در 6 استان درگیر با این آفت اعتبار ویژه ای در نظر گرفته شده که درخواست داریم این موضوع از طرف استاندار پیگیری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان بیان کرد: پایین بودن بهره وری تولیدات کشاورزی به دلیل انتقال آب در اراضی کشاورزی است و باید آب با کیفیت مناسب را در باغ هایی با بیشترین بهره وری استفاده کرد. سیدمحمدرضا موسوی ترابی، پیشنهاد داد که کودها و سموم با کیفیت در قبال بازگشت ارز حاصل از صادرات وارد تا محصول صادراتی با کیفیت نیز تولید شود. سیدآرش علوی، عضو هیات رئیسه اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: فاجعه تعهد ارزی و قیمت گذاری دستوری اقتصاد بسیاری از خانوارها در کرمان را تحت تاثیر قرار داده است و اگر چه تعهدات ارزی 93 درصد برگشت داده شده اما رفع تعهد صادرکنندگان کوچک زیر 50 درصد بوده است.
گفتنی است در این نشست مقرر شد موارد پیشنهاد شده و مسائل مطرح شده بررسی و پیگیری شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/4859
اخبار مرتبط
نظرات شما