• شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024

  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024
دیزایر، از محبوب‌ترین سدان‌های کوچک هندی؛

سوزوکی دیزایر؛ خودروی وارداتی جایگزین ۲۰۶؟

خودروهای هندی «دیزایر» و «سوئیفت» احتمالا با قیمت حدود ۳۰۰ میلیون تومان وارد کشور شوند.

سقف قیمتی تعیین شده در آیین‌نامه واردات خودرو گزینه‌های چندانی برای واردات پیش رو نمی‌گذارد. به ویژه آنکه تعرفه واردات خودروهای بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار احتمالا همچون گذشته آنقدر بالا باشد که قیمت آن‌ها پس از واردات، از قدرت خرید عموم جامعه خارج باشد.
همانطور که در گزارش «واردات باعث کاهش قیمت خودرو می‌شود؟» اشاره کردیم با بودجه ۱۰ هزار دلار نباید در انتظار واردات خودروهای اروپایی و ژاپنی بود. اما «ماروتی سوزوکی» شرکت خودروسازی هندی که به‌عنوان تابعه‌ای از شرکت سوزوکی ژاپن فعالیت می‌کند و بزرگترین خودروساز در منطقه آسیای جنوبی محسوب می‌شود، خودروسازی است که احتمالا بازار خودروهای وارداتی اقتصادی کشور را در آینده نزدیک تصاحب کند.
در این گزارش به بررسی «دیزایر» و «سوئیفت» دو خودروی تولید ماروتی می‌پردازیم که احتمالا با قیمت حدود ۳۰۰ میلیون تومان به کشور برسند و بتواند جایگزین خودروهایی همچون پژو ۲۰۶، پژو پارس، رانا پلاس و سمند با قیمت مشابه باشد.
دیزایر، از محبوب‌ترین سدان‌های کوچک هندی
سدان‌های کامپکت زمانی که وارد بازار شدند به شدت محبوب بودند. اما طی سال‌های اخیر محبوبیت آن‌ها به لطف ظهور شاسی‌بلندهای کامپکت و هاچ‌بک‌های باکیفیت کاهش یافته است. ضمن اینکه استفاده رایج از این خودروها به عنوان تاکسی چندان برای تصویر آن‌ها مطلوب نیست.
اما ماروتی سوزوکی که همیشه با یک محصول سدان کامپکت خود در لیست سه خودروی پرفروش بازار هند حضور داشته است، چندان نگران این موضوع نبوده و به همین دلیل روی نسل سوم سدان کامپکت «دیزایر» سرمایه‌گذاری کرد. سوزوکی دیزایر ۲۰۲۲ به عنوان یک سدان شهری کوچک و پرفروش در بازارهای جهانی جایگزین مناسبی برای برخی خودروهای داخلی مطرح می‌شود.
ماروتی سوزوکی دیزایر (Maruti Suzuki Dzire) از سال ۲۰۰۸ تا کنون در هند در سه نسل متفاوت تولید شده است. دیزایر ابتدا بر اساس خودروی هاچ‌بک سوزوکی «سوئیفت» ساخته شد و حتی به دو نسل قبلی آن سوزوکی «سوئیفت دیزایر» گفته می‌شد. اما ماروتی آنقدر روی متمایز کردن این خودرو کار کرد تا نهایت در نسل سوم دیزایر، نام سوئیفت را در آن کنار گذاشتند و اکنون به آن فقط دیزایر گفته می‌شود.
دیزایر در نسخه‌های قبلی به عنوان یکی از اولین سدان‌های کمتر از ۴ متری، مشکلاتی به ویژه در بحث طراحی داشت. به عقیده کارشناسان، به طور کلی نسبت‌ها در این خودرو اشتباه بود که در نسخه جدید این مشکلات رفع شده است.
فروش مناسب در بازار هند
دیزایر از زمان معرفی نسل دومش در بخش ساب-کامپکت در هند پیشرو بوده است. تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۲ میلیون دستگاه از این خودرو در هند فروخته شد. در سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۱۷ هم بیش از دو برابر رقبای خود مانند Honda Amaze، Hyundai Xcent و Tata Zest فروش داشته است.
ادعای اشتباه درباره ایمنی دیزایر
بر خلاف ادعای برخی رسانه‌های داخلی مبنی بر آنکه که این سدان ژانی توانسته از موسسه سنجش ایمنی خودروهای اروپا (Euro NCAP) سه ستاره ایمنی را دریافت کند، بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچگونه ارزیابی درباره این خودرو در این موسسه انجام نشده است.
مقایسه سوزوکی دیزایر و سوزوکی سوئیفت
برخی عقیده دارند سوزوکی دیزایر در واقع همان سوزوکی سوئیفت اما با طراحی بهتر و به ویژه صندوق جادارتر است. طبق تجربیات کاربران، اگر مصرف سوخت، راحتی، هزینه نگهداری و ایمنی خودرو برای شما در اولویت است دیزایر برای شما بهتر خواهد بود. اما ماروتی سوزوکی سوئیفت از نظر امکانات بهتر است.

سوزوکی دیزایر (سمت راست) و سوزوکی سوئیفت (سمت چپ)
قیمت سوزوکی دیزایر و سوئیفت
قیمت مدل پایه سوزوکی دیزایر در هند ۷۸۵۰ یورو و سوزوکی سوئیفت حدود ۷۴۴۵ یورو است. دولت تعرفه واردات خودرو را شناور تعیین کرده، اما پیش از این گفته می‌شد که احتمالا تعرفه واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار ۲۰ درصد باشد. اگر واردات خودرو با ارز نیمایی صورت گیرد و نرخ کنونی نیما یعنی حوالی ۲۷ هزار تومان را در محاسبات فرض کنیم، قیمت سوزوکی دیزایر با احتساب تعرفه ۲۰ درصد و دلار ۲۷ هزار تومانی حدود ۲۵۵ میلیون تومان خواهد بود. اما با توجه به اضافه شدن هزینه حمل و نقل و برخی هزینه‌های دیگر و همچنین در نظر گرفتن سود واردکننده، می‌توان فرض کرد این خودرو در ایران نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان قیمت بخورد. بنابراین، می‌تواند جایگزین برخی خودروهای ارزان‌قیمت داخلی از پراید و تیبا گرفته تا پژو ۲۰۶، پژو پارس، رانا پلاس و سمند باشد.
مشخصات فنی سوزوکی دیزایر
سوزوکی دیزایر ۲۰۲۲ از پیشرانه ۲.۱ لیتری بهره می‌برد که قدرت ۹۰ اسب بخار را می‌تواند تولید کند. این سدان ژاپنی ظرف مدت ۱۲.۶ ثانیه از صفر به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می‌کند. برای مقایسه می‌توان گفت خودرویی مانند دنا در حالت استاندارد می‌تواند ظرف مدت ۱۳.۵ ثانیه از صفر به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/4929
اخبار مرتبط
نظرات شما