• پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 05 December 2024

  • پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 05 December 2024
برگزاری اولین جلسه علنی لایحه بودجه؛

دخل و خرج ۱۴۰۴ در صحن

اولین جلسه علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به ریاست قالیباف، رئیس مجلس برگزار شد. با موافقت نمایندگان در جلسه روز گذشته، قرار شد مجلس در سه نوبت صبح، عصر و شب جلساتی را برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل دهد...

اولین جلسه علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به ریاست قالیباف، رئیس مجلس برگزار شد. با موافقت نمایندگان در جلسه روز گذشته، قرار شد مجلس در سه نوبت صبح، عصر و شب جلساتی را برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل دهد. در جلسه نوبت عصر و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، سقف معافیت‌‌‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، سازوکار دریافت مالیات پزشکان و مالیات خودروهای لوکس در مجلس تعیین شد. قالیباف پیش از ورود مجلس به بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ شرایط ارائه پیشنهادهای از سوی نمایندگان در جریان لایحه بودجه را تشریح کرد که دراین جریان، نمایندگان نمی‌توانند پیشنهادهای خلاف قانون برنامه را مطرح کنند همچنین اجازه طرح پیشنهادهایی که قانون‌گذاری جدید باشد، داده نمی‌شود.
 او ادامه داد: پیشنهادهای هزینه‌‌‌ای که محل درآمد آن مشخص نباشد هم در مجلس بررسی نمی‌شود که تشخیص این موارد با صلاحیت معاونت قوانین است و ما قبل از هر جلسه تک‌تک پیشنهادها را بررسی می‌‌‌کنیم. رئیس مجلس گفت: البته نمی‌گویم؛ اشتباه نمی‌کنیم و ممکن است تشخیص ما در یک جا اشتباه داشته باشد، اما به هر حال این موارد را رعایت کنیم که بتوانیم به خوبی بررسی و تصویب مواد لایحه بودجه را پیش ببریم. قالیباف پیشنهاد کرد که برخلاف سنوات گذشته، لایحه بودجه به صورت درآمدی و هزینه‌‌‌ای بررسی شود: به این معنا که حتما باید مشخص شود؛ درآمد پیشنهاد مطرح‌شده از کدام منبع است، یعنی باید درآمد و هزینه را با هم معلوم کنند در غیر‌این صورت قابل طرح نیست، بنابراین از آنجا که درآمد و هزینه با هم طرح می‌شوند برای ما فرقی نمی‌کند مثلا بخش درآمدی یا هزینه‌ای یک تبصره را می‌خوانیم. در نهایت نمایندگان مجلس با پیشنهاد بررسی همزمان بخش درآمدی و هزینه‌ای لایحه بودجه مخالفت کردند.
بر این اساس ابتدا بخش درآمدی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و با پایان بخش درآمدی، بخش هزینه‌‌‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس بند «الف» تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ که به تصویب نمایندگان رسید، سقف معافیت‌‌‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص شد. بر اساس این مصوبه؛ مجموع معافیت‌‌‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌‌‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل‌‌‌شده برای عملکرد سال ۱۴۰۴ کلیه مؤدیان به استثنای معافیت‌‌‌های دارای سقف زمانی مشخص و ماده (۸۱) قانون مالیات‌‌‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶.۱۲.۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی و موارد مندرج در مواد (۱۳۹)، (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳ مکرر)، (۱۴۵) قانون مذکور و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب ۱۳۸۸.۹.۲۵، برای اشخاص حقوقی تا هفت‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و اشخاص حقیقی تا ۷۵۰ میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات (سود خالص) قابل اعمال است.
نمایندگان با تصویب بند ب تبصره یک این لایحه سازوکار دریافت مالیات پزشکان را تعیین کردند. بر اساس بند «ب» تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۴، تمامی مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به ‌نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌‌‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ۱۰‌درصد از حق‌‌‌الزحمه یا حق‌‌‌العمل گروه پزشکی که به‌‌‌موجب دریافت وجه صورت‌‌‌حساب‌‌‌های ارسالی به بیمه‌‌‌ها یا نقدا از طرف بیمار پرداخت می‌شود، به‌‌‌عنوان مالیات علی‌‌‌الحساب کسر و به نام فرد مربوط تا پایان ماه بعد از وصول ‌مبلغ صورت‌‌‌حساب، به‌‌‌حساب سازمان امور مالیاتی کشور نزد خزانه‌داری کل کشور واریز ‌کنند.
مالیات علی‌‌‌الحساب این بند شامل تمامی پرداخت‌‌‌هایی ‌که به‌‌‌عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق قوانین بودجه سنواتی ‌پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود، نخواهد بود. حکم ماده ‌‌‌‌ (۱۹۹) قانون مالیات‌‌‌های مستقیم در اجرای این بند جاری است. ‌وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است فهرست ‌تمامی مراکز موضوع این بند را تا پایان اردیبهشت‌‌‌ ۱۴۰۴ ‌به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند. این سازمان مکلف به معرفی متخلفان به مراجع ذی‌‌‌صلاح است .با موافقت نمایندگان با بند پ تبصره ۱ این لایحه، اختیارات سازمان امور مالیاتی کشور جهت ارائه معافیت‌‌‌های مالیاتی افزایش پیدا کرد. بر اساس این بند به‌‌‌منظور تسریع و تسهیل رسیدگی به پرونده‌‌‌های مالیاتی، اختیار ‌سازمان امور مالیاتی کشور در تبصره ماده(۱۰۰) قانون ‌مالیات‌‌‌های مستقیم در خصوص معافیت مؤدیان از انجام بخشی ‌از تکالیف قانون مذکور از قبیل نگهداری اسناد و مدارک و ارائه ‌اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد ۱۴۰۳، به حداکثر یکصد و پنجاه برابر میزان معافیت موضوع ماده(۸۴) قانون مالیات‌‌‌های ‌مستقیم افزایش می‌‌‌یابد.‌‌‌
نمایندگان مجلس، با تصویب بند ت تبصره ۱ مالیات خودروهای لوکس در سال ۱۴۰۴ را تعیین کردند. بر این اساس، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره ‌انتظامی شخصی دراختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و ‌حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از ۵۰‌ میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این ‌مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک‌درصد می‌‌‌شوند. ماخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو ‌بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات ارزش‌‌‌ ‌‌‌افزوده مصوب ۱۴۰۰.۳.۲ است که توسط سازمان ‌امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12941
اخبار مرتبط
نظرات شما