• جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 27 December 2024

  • جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 27 December 2024
شکاف دلار سوژه شد؛

طلای آبشده در سراشیبی

دلار در بازار آزاد همچنان درگیر نوسانات شدیدی است، اما تحلیلگران معتقدند سیاست‌های جدید بازارساز و کاهش تقاضای تجاری به دلیل پایان سال میلادی، توانسته‌اند از شدت افزایش قیمت بکاهند...

بازار طلا،‌ ارز و سکه در روزهای اخیر شاهد دخالت‌های گسترده و تزریق سنگین دلار بوده است و در حالی که تقاضای فصلی تجار به دلیل پایان سال میلادی افزایش یافت، بازارساز با اتخاذ سیاست‌هایی همچون توافق با پتروشیمی‌ها برای افزایش عرضه ارز، تلاش کرده است تعادل بازار را حفظ کند. با این حال، دلار همچنان با نوسانات شدید در حال معامله است و معامله‌گران نسبت به تأثیر این سیاست‌ها دچار تردید هستند.
تحلیلگران معتقدند بازار ارز در روزهای اخیر با دخالت‌های سنگین و تزریق گسترده دلار مواجه بوده است. این اقدامات در حالی صورت گرفته که تقاضای فصلی دلار به‌ویژه در آستانه پایان سال میلادی افزایش یافته است. بنابر ادعای معامله گران، وزارت اقتصاد با مدیریت عرضه و تحریک تقاضا، به دنبال آن بوده است که مانع دسترسی تجار به دلار ارزان در انتهای سال شود. این رویکرد می‌تواند به کنترل نوسانات کوتاه‌مدت کمک کند، اما اثرات بلندمدت آن بر بازار همچنان محل بحث است.
با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با گپ منفی 300 تومانی در میانه کانال نهم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در همین محدوده باقی ماند.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت مثبت 2250 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در نیمه اول کانال نهم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا تا میانه این کانال افزایشی شد و در ادامه با روند نزولی دو کاناله تا کانال هفتم دامنه 70 هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار هرات در ادامه بین کانال هشتم و هفتم دامنه 70 هزار تومان نوسان داد.
از جمله نکات جالب توجه امروز در بازار ارز غیررسمی، افزایش شکاف قیمت دلار در بازار تهران و هرات بود.
قیمت درهم امارات امروز معاملات را با گپ مثبت 60 تومانی در 21 هزار و 900 تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با روند نزولی تا 21 هزار و 680 تومان عقب‌نشینی کرد. در ادامه قیمت درهم امارات با تغییر روند صعودی شد و به 21 هزار و 800 تومان رسید. این پایان معاملات نبود و قیمت درهم امارات بار دیگر کاهشی شد و تا 21 هزار و 760 تومان پایین آمد.
تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در محدوده حمایتی 21 هزار و 700 تومان تثبیت شده است و اگر این سطح شکسته شود، قیمت تا محدوده 21 هزار و 600 تومان کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، عبور از مقاومت 21 هزار و 850 تومان می‌تواند درهم را به محدوده 22 هزار تومان برساند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حواله‌ای می‌تواند روند آتی قیمت درهم را تعیین کند.
از سوی دیگر، در بازار رسمی قیمت دلار و یورو روندی افزایشی را به ثبت رساندند. دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش وارد کانال 66 هزار تومان شد و قیمت 66 هزار و 148 تومان معامله شد و نرخ حواله‌ای آن به 64 هزار و 340 تومان رسید. یورو نیز در نرخ 68 هزار و 711 تومان معامله شد. درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 948 تومان رسید. این روند نشان‌دهنده کنترل نسبی قیمت‌ها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد است.
با این حال، تحلیلگران معتقدند طی روزهای اخیر تقاضا برای دلار افزایش داشت، اما با ورود برخی سیگنال‌های بازارساز، این روند تا حدی کنترل شد. گزارش‌هایی منتشر شده که نشان از توافق بانک مرکزی با شرکت‌های پتروشیمی برای افزایش عرضه ارز در بازار دارد. برخی فعالان بازار پیش‌بینی می‌کنند از ابتدای هفته آینده حجم عرضه ارز پتروشیمی‌ها تا ۳۰ درصد بیشتر شود.
با وجود انتشار اخبار مرتبط با عرضه ارز توسط بازارساز در هفته‌های گذشته، دلار به سقف قیمتی جدیدی دست یافت. این موضوع باعث شده است که معامله‌گران به تأثیرگذاری این خبرها در کنترل بازار چندان خوش‌بین نباشند و آن‌ها را بیشتر ابزاری تبلیغاتی بدانند.
عقبگرد قیمت بیت کوین و تتر
امروز قیمت بیت‌کوین نوسانات محدودی را تجربه کرد و در طول روز در کانال قیمتی 98 هزار دلار باقی ماند. قیمت این رمزارز در ابتدای روز 98 هزار و 323 دلار بود و تا پایان روز با اندکی افزایش به 98 هزار و 591 دلار رسید. از سوی دیگر، قیمت تتر نیز با نوساناتی در محدوده 78 هزار تا 79 هزار و 375 تومان مواجه بود و در نهایت در سطح 78 هزار و 653 تومان تثبیت شد. ثبات نسبی در بازار رمزارزها نشان‌دهنده تعادل میان عرضه و تقاضا در شرایط فعلی است.
به گفته تکنیکالیست‌ها، بیت‌کوین در حال حاضر در محدوده حمایتی 98 هزار دلار قرار دارد. اگر این سطح حفظ شود، امکان صعود به مقاومت 100 هزار دلار وجود دارد. با این حال، شکست حمایت فعلی می‌تواند قیمت را تا 96 هزار و 500 دلار کاهش دهد. عدم نوسانات چشمگیر در روزهای اخیر، نشان‌دهنده انتظار معامله‌گران برای محرک‌های جدید در بازار است.
تتر نیز محدوده حمایتی کلیدی 78 هزار تومان را پیش رو دارد. حفظ این سطح می‌تواند باعث بازگشت قیمت به مقاومت 79 هزار و 500 تومان شود. اما اگر قیمت از سطح حمایتی عبور کند، احتمال کاهش به 77 هزار و 500 تومان مطرح است. نوسانات محدود تتر ناشی از ثبات نسبی تقاضا و عرضه در بازار داخلی است.
خبر مهم برای بازار رمزارزها
امروز همچنین در بازار رمزارزها یک خبر درباره تصویب جزئیات سند «نظام‌نامه رمزارز» شامل ایجاد رمزارز ملی و ساماندهی رمزارزهای جهانی، در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت. این سند، که با همکاری ۸ دستگاه از جمله وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت صمت تدوین شده، چارچوبی برای تولید، ذخیره، تبادل و خدمات مرتبط با رمزارزها ارائه می‌دهد. اهداف کلیدی شامل تفکیک نقش تنظیم‌گر از مجری، ساماندهی فعالیت‌های بلاکچین و الزام هماهنگی سیاست‌ها با مرکز ملی فضای مجازی است. این سند پس از تصویب نهایی، برای تمامی دستگاه‌های مرتبط لازم‌الاجرا خواهد بود.
بازار طلا و سکه همزمان با تعطیلی بازارهای جهانی برای کریسمس و نوسانات قیمت دلار با کاهش قیمت بازگشایی شد. طلای ۱۸ عیار با افت قیمت، در کف کانال ۵ میلیونی قرار گرفت. بازار سکه نیز رفتار نامنظمی نشان داد و در حالی که بیشتر قطعات کاهشی بودند، سکه بهار آزادی و ربع سکه با افزایش قیمت مواجه شدند.
به‌نظر می‌رسد تعطیلی بازار جهانی و کاهش امیدها به عبور دلار از کانال نهم دامنه 70 هزار تومان، باعث افت قیمت‌ها در بازار طلا و سکه شده و این بازار را به کف قیمتی فعلی رسانده است.
با این حال، طلای جهانی امروز به دلیل تعطیلات عید کریسمس بدون تغییر در 2617 دلار قرار داشت. در بازار داخلی قیمت طلای آبشده امروز معاملات را 22 میلیون و 59 هزار تومان بازگشایی کرد و با کاهش این کانال را از دست داد و به 21 میلیون و 855 هزار تومان رسید و در همین محدوده در معامله بود. هرگرم طلای 18 عیار نیز امروز پنج میلیون و 52 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.
تکنیکالیست‌ها معتقدند طلای آبشده در حال حاضر در محدوده حمایتی 21 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد. اگر این سطح حفظ شود، احتمال بازگشت به محدوده مقاومتی 22 میلیون و 100 هزار تومان وجود دارد. با این حال، شکست سطح حمایتی مذکور می‌تواند قیمت را تا مرز 21 میلیون و 500 هزار تومان کاهش دهد. معاملات فعلی نشان‌دهنده کمبود تقاضا در کوتاه‌مدت است، اما با افزایش نرخ ارز، احتمال رشد دوباره وجود دارد.
همچنین قیمت سکه امامی نیز امروز معاملات را 55 میلیون و 800 هزار تومان آغاز کرد و با روند نزولی تا 55 میلیون و 100 هزار تومان عقب‌نشینی کرد و در ادامه در سطح 55 میلیون و 350 هزار توامن در معامله بود. قیمت نیم سکه و ربع سکه امروز به ترتیب 30 میلیون و 150 هزار تومان و 17 میلیون و 750 هزار تومان در معامله بود. سکه گرمی نیز هشت میلیون و 500 هزار توامن نرخ‌گذاری شد.
فعالان بازار معتقدند سکه امامی پس از کاهش به محدوده 55 میلیون و 100 هزار تومان، در محدوده حمایتی قدرتمند قرار گرفته است. اگر این حمایت حفظ شود، هدف بعدی قیمت 55 میلیون و 800 هزار تومان خواهد بود که به‌عنوان سطح مقاومتی اصلی عمل می‌کند. در صورت شکست حمایت فعلی، احتمال کاهش قیمت تا سطح 54 میلیون و 700 هزار تومان وجود دارد. معامله‌گران به تأثیر نوسانات دلار و تقاضای فصلی برای تعیین روند آتی چشم دوخته‌اند.
با نزدیک شدن به تعطیلات کریسمس و پایان سال میلادی، تقاضای فصلی تجار برای ارز به تدریج کاهش یافته است. این روند معمولاً به دلیل تکمیل تعهدات مالی و پرداخت‌های بین‌المللی در ماه‌های پایانی سال میلادی رخ می‌دهد. از طرفی، پایان تقاضای تجاری باعث کاهش فشار بر بازار ارز شده و فضای بیشتری برای مدیریت نرخ توسط بازارساز فراهم می‌کند.
تعطیلات کریسمس همچنین به کاهش فعالیت در بازارهای جهانی منجر شده و این عامل نیز بر ثبات نسبی قیمت ارز و سایر دارایی‌ها مانند طلا و رمزارزها تأثیرگذار بوده است. از منظر تحلیلگران، چنین شرایطی می‌تواند فرصتی برای بازارساز باشد تا با کاهش نوسانات، انتظارات تورمی را مدیریت کرده و از افزایش تقاضای سفته‌بازانه جلوگیری کند.
در نتیجه، این عوامل در کنار سیاست‌های بازارساز مانند افزایش عرضه ارز توسط پتروشیمی‌ها، می‌توانند مسیر حرکت بازار را تا حدی تعدیل کرده و فشار تقاضا را کاهش دهند.
به گزارش اقتصادنیوز،در نهایت، بازار ارز و طلا امروز شاهد رفتار متناقضی بود. در حالی که قیمت دلار در تهران و طلای آبشده افزایش یافت و به سطح بالاتری رسید، بازار هرات و سکه روندی کاهشی را تجربه کردند. این تفاوت قیمتی می‌تواند ناشی از تفاوت در میزان تقاضا، سطح عرضه ارز در بازارهای مختلف، و انتظارات معامله‌گران باشد. همچنین، تأثیر سیاست‌های بازارساز در کنترل نرخ ارز و تلاطم‌های مرتبط با تقاضای فصلی نیز در این نوسانات نقش‌آفرینی کرده است.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13154
اخبار مرتبط
نظرات شما