مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مس برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۶، با حضور سهامداران در محل سالن همایشهای سازمان حج و زیارت برگزار شد. به گفته مدیرعامل شرکت مس، اجرای طرحهای توسعهای و تحقق اهداف این شرکت بر اساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ خواهد بود.
در ابتدای این جلسه، مهندس «محمدرضا بنیاسدیراد»، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه شرکت مس در سال گذشته، عملکرد مثبت و قابلتوجهی داشته است، گفت: «میزان کل فروش این شرکت در سال مالی ۹۶، حدود ۸۸ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال برآورد شده است.»
او افزود: «این عملکرد مثبت و قابلتوجه مرهون تلاش خانواده مس، کارگران و مدیریت پیشین شرکت، مهندس مرادعلیزاده است.»
مدیرعامل شرکت مس با اشاره به برنامههای پیشِ روی شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گفت: «از اولویتهای اصلی این شرکت در امسال، اجرای طرحهای توسعهای و تحقق اهداف این شرکت بر اساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ خواهد بود.»
رکوردهای بیسابقه تولید و فروش شرکت مس
در ادامه این جلسه، گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای شرکت مس در سال مالی ۹۶ به سهامداران ارائه شد.
بر اساس این گزارش، دستیابی به بالاترین رکورد تولید کنسانتره مس به میزان یک میلیون و ۱۴۵هزار و ۹۱تن و بالاترین تولید مس محتوی معدنی به میزان ۲۹۵ هزار و ۶۲۱ تن از زمان راهاندازی شرکت تاکنون از مهمترین دستاوردهای شرکت مس در سال گذشته است.
علاوه بر این، شرکت مس در سال مالی ۹۶ به فروش خارجی به میزان۱/۲۱۸میلیون دلار که بالاترین میزان صادرات در ۷سال گذشته به شمار میرود، دست یافت. همچنین، حفظ و ادامه فعالیت در بازارهای هدف صادراتی به وسیله انعقاد قراردادهای فروش با کشورهای اروپایی، چین، ترکیه، حوزه خلیجفارس، فیلیپین، هند، کره جنوبی و کانادا از دیگر اقدامات مهم شرکت مس در زمینه فروش در سال گذشته بود.
رکوردشکنی در بورس
بر پایه این گزارش، بهرهبرداری از ۱۳ پروژه جدید در مناطق مختلف در سال ۱۳۹۶ با سرمایهگذاری بیش از ۳۵۲۰ میلیارد تومان، ارتقای رتبه شرکت در بین ۵۰ شرکت فعالتر بورس از ۳۰ به ۵ در فصل سوم سال ۱۳۹۶، بازدهی مثبت ۹۱۴ درصدی سهام شرکت در ۱۱ سال گذشته و بازدهی ۶۷ درصدی سهام شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۹۶ از مهمترین دستاوردهای شرکت مس در حوزه بازار سرمایه و توسعه بوده است. همچنین، ارزش بازار سهام شرکت مس در پایان اسفند ۱۳۹۶ به رقم ۱۵۹/۶۶۰میلیارد ریال رسید که بالاترین رقم در ۴سال گذشته است.
بر اساس این گزارش، افزایش تولید مجموع مس محتوی شرکت، کاهش نیروی انسانی، کاهش هزینه انرژی، کاهش نرخ تمامشده مس محتوی، کیفیتبخشی به تولید در سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶، رشد فروش شرکت و حرکت به سمت توسعه پایدار با پروژههای مطمئن و چشمانداز تولید ۴۲۵ هزار تن کاتد در پایان سال ۱۴۰۰ مهمترین عوامل موثر بر رشد شرکت مس در سال ۱۳۹۶ بودهاند.
روند رو به رشد تولید شرکت مس در سال ۹۶
در بخش دیگری از گزارش مجمع عمومی شرکت مس، عملکرد تولید و فروش شرکت در سال ۱۳۹۶ و مقایسه آن با برنامه و عملکرد سال ۹۵ مورد بررسی قرار گرفت و برای سهامداران ارائه شد.
بر پایه این گزارش، تولید مس محتوی معدنی شرکت مس در سال ۱۳۹۶، بیش از ۲۹۵ هزار تن بود که ۶درصد نسبت به برنامه سال ۱۳۹۶ بیشتر بود، در حالی که تولید مس محتوی معدنی شرکت مس در سال ۱۳۹۵، ۲۸۲ هزار تن بوده است.
افزون بر این، تولید کنسانتره مس در سال ۱۳۹۶، ۱۱۴۵ هزار تن بوده که نسبت به برنامه تولید این سال ۷درصد بیشتر بوده است. همچنین، تولید کنسانتره مس در سال پیش از آن ۱۰۷۷ هزار تن بوده است. در حوزه فروش نیز شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۹۶ افزون بر ۸۸/۶۲۸ میلیارد ریال فروش داشته که از این میزان ۳۷/۹۸۷میلیارد ریال فروش داخلی و ۵۰/۶۴۱میلیارد ریال فروش خارجی است. ارزش فروش شرکت مس در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پیش از آن ۲۶/۵ درصد رشد داشته است.
انتقال تجربه برای بهرهگیری از توان معادن کوچک
در بخش دیگری از این گزارش، افزایش ظرفیت تولید شرکت مس بهعنوان یکی از سیاستهای کلیدی شرکت مس در سالهای آینده عنوان شد که راهبرد اصلی شرکت برای تحقق این هدف علاوه بر پیشبرد طرحهای توسعهای شرکت مس، بهرهگیری از توان معادن کوچک است. در این راستا، شرکت ملی صنایع مس ایران برای توسعه معادن کوچک مس تفاهمنامهای با ایمیدرو و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی منعقد کرده که بر پایه آن، این شرکت تجربهای را که در چند دهه فعالیت بهدست آورده است به بخش خصوصی منتقل خواهد کرد.
علاوه بر این، بر اساس موافقتهای اولیهای که بین این شرکت و مسئولان بخش دولتی شکل گرفته، مقرر شده است شرکت مس در بخشهای مختلف کارشناسی بهویژه در مقولههای اکتشافات و معدنکاری، خدمات مهندسی، ارائه کرده و محصول تولیدشده از این واحدها را پیشخرید کند و این تفاهمنامه، بهعنوان ضمانتی برای نظام بانکی به منظور تامین مالی این طرحها مورد استفاده قرار گیرد.
بر پایه این گزارش، شرکت مس در نظر دارد علاوه بر حمایت از معادن کوچک، چشمانداز تولید کنسانتره شرکت مس را در سالهای آینده با اضافه شدن ۴۱۵ هزار تن کنسانتره از معادن چهارگانه درهزار، درآلو، چاهفیروزه و درهزرشک و ۱۸۰ هزار تن از معادن کوچک، به بیش از یکمیلیون و ۸۰۰ تن کنسانتره برساند که به این ترتیب، شرکت مس در آینده به رتبه سیزدهم جهان از نظر تولیدات معدنی خواهد رسید.
با تحقق این میزان تولید کنسانتره، مجموع کاتد تولیدی شرکت مس در سالهای آینده نیز به ۴۲۵ هزار تن خواهد رسید که با این حجم تولید، ایران در بین ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه تولید مس پالایششده قرار خواهد گرفت.
توسعه شرکت مس ادامه دارد
ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی برای تولید برق به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات، توسعه ذوب سرچشمه، تغییر فناوری ذوب از فرآیند ریورب به فلش برای ایجاد ظرفیت سالانه ۲۸۰ هزار تن مس آندی حاصل از کنسانتره، راهاندازی شبکه انتقال گاز خروجی از کنورترها و ساخت کارخانه پالایشگاه خاتونآباد از طرحهای توسعهای شرکت مس در سال ۱۳۹۶ هستند که در گزارش مجمع عمومی شرکت مس به آنها اشاره شد.
علاوه بر این، طرح ساخت کارخانههای اسید کرمان، طرح تجهیز معدن و ساخت کارخانه تغلیظ درآلو، درهزار و چاه فیروزه، طرح توسعه ذوب خاتونآباد، طرح تولید مس کاتدی سونگون، انتقال آب خلیجفارس، طرح تولید مس کاتدی سونگون، طرح جامع آب و برق و... از طرحهای توسعهای در دست اجرای شرکت مس هستند.
بر اساس این گزارش، میزان سرمایهگذاری در طرحهای توسعه شرکت تا پایان سال ۱۳۹۶ افزون بر ۷/۲۳۴میلیارد تومان بوده و از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا اتمام پروژهها به۹/۶۵۷میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است که ۳/۱۵۷ میلیارد تومان آن از منابع داخلی شرکت تامین خواهد شد و ۶/۵۰۰ میلیارد تومان آن از منابع بیرون از شرکت تامین خواهد شد.
سود نهایی ۱۵ تومانی به ازای هر سهم
بر اساس این گزارش، همچنین در پایان جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ملی صنایع مس ایران، سود نهایی ۱۵ تومان به ازای هر سهم تعیین شد. علاوه بر این، با تصویب مجمع عمومی، روزنامه کثیرالانتشار دنیای اقتصاد و روزنامه صمت برای درج آگهیهای شرکت ملی صنایع مس ایران در سال مالی ۹۷ انتخاب شدند.
گفتنی است، در پایان مجمع عمومی شرکت مس؛ مقرر شد هیاتمدیره شرکت مس، تهیه گزارشی برای افزایش سرمایه و همچنین اخذ مجوزهای لازم به منظور افزایش سرمایه را در دستور کار قرار دهد.