• یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024

  • یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024
عضو هیأت مدیره شرکت مس:

افزایش تولید مهم‌ترین رسالت شرکت مس است

مهندس «علی محمدی» با تأکید بر اهمیت افزایش تولید به‌عنوان مهم‌ترین رسالت شرکت مس در شرایط کنونی گفت: در شرایطی که کشور با تحریم‌های فراوانی روبه‌رو است و بر شدت آن افزوده می‌شود تنها راه مؤثر شکست تحریم‌ها «رونق تولید» است.

مهندس «علی محمدی» عضو هیأت مدیره شرکت مس با اشاره به اقدامات سال گذشته شرکت مس در حوزه تولید گفت: در ابتدای سال 97 برنامه تولید با توجه به تغییر تکنولوژی ذوب مجتمع مس سرچشمه از ریورب به فلش و ناپایدار بودن شرایط کارخانه بر مبنای تولید 215 تن کاتد تدوین شده بود ولی با تلاش شبانه‌روزی تمامی پرسنل و مدیران تمامی حوزه‌ها از معدن تا پالایشگاه شاهد بهترین عملکرد تولید در طول 40سال گذشته بودیم.
عضو هیأت مدیره با بیان این‌که در سال 97 موفق به تولید 247 هزار تن کاتد شدیم افزود: همچنین تولید کنسانتره شرکت مس با 5 درصد افزایش به 1میلیون و 180 هزار تن رسید.
وی افزود: با توجه به افزایش نرخ ارز و به‌تبع آن افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش تولید تنها راه مؤثر و عملی کاهش قیمت تمام شده است. با عنایت به این موضوع از سال گذشته استراتژی افزایش تولید در همه محصولات به‌ویژه محصولات نهایی شرکت مس در دستور کار شرکت مس قرار گرفته است که می‌توان گفت در این زمینه هر سه مجتمع سرچشمه، شهربابک و سونگون عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دادند و در همه بخش‌ها موفق به خلق رکوردهای تازه شدند.
عضو هیأت مدیره شرکت مس در پاسخ به این پرسش که برای سال جاری چه میزان افزایش تولید در نظر گفته‌اید گفت: برای سال جاری در بدبینانه‌ترین حالت افزایش معقولی را خواهیم داشت که قطعاً با رویکرد مدیریت ارشد شرکت مس مبنی بر حمایت از استراتژی افزایش تولید امکان‌پذیر خواهد بود.
وی تصریح کرد: البته به‌دلیل تغییر ظرفیت کارخانه ذوب خاتون‌آباد در شش‌ماهه اول سال 98 قطعاً با توقف چندماهه این کارخانه روبه‌رو خواهیم بود؛ اما همه همکاران ما بر این باور هستند که با وجود توقف کارخانه رکوردهای جدیدی نیز امسال ثبت شود.

محمدی با اشاره فروش بیش از ده‌هزار میلیارد تومانی شرکت مس در سال 97 گفت: در سال جاری و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته فروش خود را تا سقف 15 هزار میلیارد تومان افزایش خواهیم داد.
عضو هیأت‌مدیره شرکت مس با بیان این‌که شرکت مس یک شرکت بورسی است و باید تمام تلاش خود را برای تولید و فروش کند اظهار داشت: در سال 97، شرکت مس بازدهی بیش از 90درصدی برای سهامدارانش داشت که نشان می‌دهد شرکت مس در سال گذشته عملکرد درخشانی داشته و باعث اقبال سهامداران به شرکت مس شده است.
عضو هیأت‌مدیره شرکت مس با بیان این‌که کاهش عیار معدن و عمیق‌تر شدن معادن مس ایران همانند بسیاری از کشورهای دارای معادن بزرگ مس منجر به افزایش سرمایه‌گذاری‌ها برای افزایش ظرفیت تجهیزات معدنی ازجمله کامیون و شاول شده گفت: برای این‌که بتوانیم جایگاه فعلی خود را در صنعت مس دنیا داشته باشیم توجه به پتانسیل‌های معدنی، کاهش هزینه‌های عملکردی و افزایش بهره‌وری بسیار مهم است.
وی تأکید کرد: در صنعت معدنکاری مس باید افق چندساله را دید و با توجه به وجود منابع اصلی مورد نیاز برای تولید همچون معدن و آب و توجه به مسائل محیط زیستی و استفاده از فناوری‌های جدید یک تولید پایدار را برنامه‌ریزی کنیم تا از چرخه رقابت جهانی عقب نمانیم.
اکتشاف ضامن حیات پرسود شرکت مس
محمدی در ادامه با بیان این‌که برای تولید پایدار و تحقق برنامه‌های افزایش تولید طی سال‌های آینده حوزه اکتشاف باید به شدت تقویت شود اظهار داشت: ایران دارای ذخایر معدنی فوق‌العاده‌ای است و برای شناسایی این ذخایر باید از تمامی دانش و تجهیزات روز دنیا استفاده کنیم و از اکتشاف سطحی به سمت اکتشاف ذخایر پنهان و  اگزوتیک برویم.
وی افزود: در این راستا، بسیاری از محدوده‌های مستعد معدنی در استان‌های کرمان و آذربایجان شرقی شناسایی‌شده‌اند که حوزه اکتشافات شرکت مس در حال  اخذ مجوزهای قانونی برای ادامه فعالیت‌های اکتشافی تفصیلی است و در آینده نزدیک خبرهای آن اعلام خواهد شد.
محمدی با بیان این‌که بسیاری از محدودهای مستعد معدنی شناسایی‌شده در مناطقی محروم است تصریح کرد: یقیناً انجام مطالعات تکمیلی و شناسایی دقیق ذخایر معدنی در این مناطق منجر به رونق اشتغال‌زایی در کشور- همانند تجربه موفق شرکت مس در چهل کوره زاهدان- خواهد شد.
عضو هیات مدیره شرکت مس با اشاره به اهمیت معادن کوچک مس در دنیا گفت: بسیاری از کشورهای تولیدکننده مس در جهان به‌عنوان‌مثال در چین بیش از 50 درصد تولید مس معدنی را از معادن کوچک که تقریباً ظرفیت آنها زیر 20 هزار تن در سال است دریافت می‌کنند؛ اما در این ایران به دلیل ضعیف بودن بخش خصوصی تولید ناچیزی از معادن کوچک مس صورت می‌گیرد.
محمدی افزود: ولی در ایران عمده تولید توسط شرکت ملی صنایع مس انجام می‌شود که در بخش عمده‌ای از هزینه‌های پرسنلی، سوخت و انرژی از قوانین دولتی تبعیت می‌کند؛ از این رو این موضوع صنعت معدنکاری مس در ایران را با چالش بسیار بزرگی روبه‌رو می‌کند.
وی با بیان این‌که بهره‌گیری از ظرفیت معادن کوچک مس نیازمند همکاری همه بخش‌ها و اعتماد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است تأکید کرد: معادن کوچک با هزینه نسبتاً کم می‌توانند وارد مدار تولید کنسانتره شوند و در این زمینه شرکت مس برای حمایت از سرمایه‌گذاران معادن کوچک محصولات آنان را به صورت تضمینی خریداری خواهد کرد.
قطار توسعه شرکت مس متوقف نمی‌شود
عضو هیأت مدیره شرکت مس در ادامه گفت: حوزه توسعه در شرکت مس جانی تازه یافته است و در سال گذشته موفق شدیم با بهره‌برداری از کارخانه اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه صنعت مس را به یک صنعت سبز تبدیل کنیم.
وی افزود: انجام این پروژه با حساسیت‌های بسیار زیادش ازخودگذشتگی می‌خواست که خوشبختانه با تلاش همه بخش‌ها به سرانجام خوبی رسید.
محمدی تصریح کرد: در سال جاری پیگیر اتمام طرح کارخانه اسید خاتون‌آباد، طرح توسعه ذوب خاتون‌آباد از 80 به 120 هزار تن و سرعت بخشیدن به پروژه معدن مس درآلو و دره‌زار و فلوتاسیون سرباره هستیم.
عضو هیأت‌مدیره شرکت مس با اشاره به اجرایی شدن عملیات احداث کارخانه تولید کاتد لیچینگ مجتمع مس سونگون گفت: اتمام کارخانه آهک اهر و سرعت بخشیدن به طرح تکمیل زنجیره تولید در مجتمع مس سونگون نیز برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/326
اخبار مرتبط
نظرات شما