• دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024

  • دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
  • 25 November 2024
با اجرای سیاست رفع تعهد ارزی رقم خورد

سقوط آزاد ارزش صادرات فرش

عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف، با اشاره به افت جایگاه جهانی ایران در صادرات فرش طی سال‌های اخیر، بازپس‌گیری بازارهای از دست رفته را بسیار سخت و دشوار خواند و عامل اصلی کاهش صادرات فرش در این دوره را سیاست رفع تعهد ارزی دانست...

سیدمرتضی حاجی‌آقامیری،  با بیان اینکه صادرات فرش دستباف ایران به 50 میلیون دلار در سال کاهش یافته، تصریح کرد که روند نزولی صادرات فرش دستباف پس از اعمال مقررات رفع تعهد ارزی برای این کالای صادراتی آغاز شد و تاکنون نیز ادامه داشته است.
مرتضی حاجی آقامیری با این توضیح که رقم صادرات فرش دستباف از ایران، به میزان ارزش تجارت یک بنگاه اقتصادی تنزل پیدا کرده است، یادآور شد که ارزش صادرات فرش دستباف ایران طی سال 96 و پیش از شروع مقررات رفع تعهد ارزی در سال 97، رقمی معادل 426 میلیون دلار بود و وی یکی از دلایل عمده کاهش شدید صادرات فرش دستباف را اجرای سیاست رفع تعهد ارزی در صادرات این محصول سنتی و اصرار دولت بر ادامه آن، عنوان کرد.
حاجی آقامیری با یادآوری اینکه مهلت رفع تعهد ارزی صادرات فرش دستباف، پس از مذاکرات پیاپی با دولت، یک سال تعیین شده‌است، گفت: فرآیند فروش فرش دستباف و صادرات آن به بازارهای جهانی، زمان‌بر و طولانی‌مدت است و در حالی صادرکنندگان فرش برای بازاریابی محصولات، باید فرش‌های تولید داخل را از سطح بازار داخل و انبارهای فرش جمع‌آوری و به انبار خود در کشور هدف منتقل کنند، که با عبور محموله‌های فرش از گمرک داخل، پروسه رفع تعهد ارزی برای آن آغاز می‌شود حال آنکه صادرکننده هنوز بار فرش خود را به فروش نرسانده‌است.
وی در عین حال، تهدید اشتغال در صنعت فرش دستباف را از دیگر نگرانی‌هایی می‌داند که به دنبال اجرای سیاست‌های رفع تعهد ارزی در صادرات فرش، بروز پیدا کرده‌است. به گفته حاجی آقامیری، نزدیک به 2 میلیون نفر در تولید فرش دستباف در ایران مشغول به کار هستند و این میزان اشتغال نیز به طور کامل از سوی بخش خصوصی ایجاد و مدیریت می‌شود.
وی با این توضیح که ایجاد هر شغل در تولید فرش دستباف، به طور متوسط 50 میلیون تومان هزینه دارد، یادآور شد که تامین و ایجاد یک شغل در کشور، برای دولت هزینه‌ای معادل یک میلیارد تومان به همراه دارد و در صورت تهدید بازار داخلی تولید فرش دستباف و ادامه روند کاهش صادرات این محصول، با خروج بافندگان فرش از این صنعت و مهاجرت از روستا به شهرها، هزینه‌های سنگین اشتغال بر دوش دولت اضافه خواهد شد.
حاجی‌ آقامیری در ادامه تصریح کرد که طی سال‌های اخیر، جایگاه جهانی ایران در صادرات فرش در رتبه‌های چهارم و پنجم در نوسان بوده و بازپس‌گیری بازارهای از دست رفته نیز سخت و دشوار است. به گفته وی، ژاپن، آلمان، امارات و انگلیس چهار بازار اول صادراتی فرش دستباف ایران هستند.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/7583
اخبار مرتبط
نظرات شما