• جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 27 December 2024

  • جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ -
  • 27 December 2024
عوامل موثر بر کاهش قیمت دلار؛

طلا تغییر فاز داد/ حباب سکه سقوط کرد

راه بازار طلا و ارز در جریان معاملات امروز از یکدیگر جدا شد و در حالی که قیمت سکه امامی فاز صعودی به خود گرفت،‌ دلار به روند نزولی روز گذشته خود ادامه داد و به کانال پایین‌تر بازگشت. معامله‌گران معتقدند بازار ارز در حال حرکت به سمت ثبات است و نشانه‌ها حکایت از تداوم روند کاهشی قیمت‌ها دارد...

راه بازار طلا و ارز در جریان معاملات امروز از یکدیگر جدا شد و در حالی که قیمت سکه امامی فاز صعودی به خود گرفت،‌ دلار به روند نزولی روز گذشته خود ادامه داد و به کانال پایین‌تر بازگشت. معامله‌گران معتقدند بازار ارز در حال حرکت به سمت ثبات است و نشانه‌ها حکایت از تداوم روند کاهشی قیمت‌ها دارد. «افزایش عرضه»، «کاهش تقاضا»، «کاهش نگرانی‌های فعالان اقتصادی» و «انتظارات تورمی» از جمله عواملی هستند که بر نوسانات بازار ارز در جریان معاملات امروز اثرگذار بوده‌اند.
با این حال، قیمت دلار معاملات امروز را در نیمه اول دامنه 60 هزار تومان به پایان رساند. قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت 310 تومانی در 18 هزار و 250 تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول معاملات به 18 هزار و 300 تومان رسید. قیمت درهم امارات در نیمه دوم معاملات با تغییر فاز، نزولی شد و تا 18 هزار و 120 تومان عقب نشست.
براساس پیگیری از معامله‌گران فنی، قیمت درهم امارات در شرایط ناپایداری قرار دارد و سطح‌های حمایتی و مقاومتی تعیین‌کننده مسیر بازار خواهند بود. بنابر ادعای این گروه، تداوم روند نزولی قیمت درهم، منجر به عقب نشینی این اسکناس به اولین سطح حمایتی مهم که در محدوده 18 هزار و 50 تومان قرار دارد، خواهد شد. شکستن این سطح و تثبیت در پایین آن می‌تواند به افت بیشتر قیمت تا محدوده 17 هزار و 900 تومان بینجامد.
از سوی دیگر، اگر درهم امارات وارد فاز صعودی شود، اولین سطح مقاومتی در محدوده 18 هزار و 350 تومان قرار دارد. عبور از این سطح می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بیشتر قیمت تا مرز 18 هزار و 500 تومان شود. این سطح به‌عنوان یک سقف قیمتی موقت در کوتاه‌مدت تلقی می‌شود و می‌تواند مانعی برای صعود بیشتر باشد.
بازار رسمی هم در جریان معاملات امروز شاهد افزایش قیمت دلار و کاهش قیمت یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، 50 هزار و 419 تومان نرخ‌گذاری شد. حواله دلار هم با افزایش در نرخ 49 هزار و 45 تومان معامله شد. همچنین یورو مبادله‌ای امروز با کاهش، 54 هزار و 443 تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم با کاهش به 52 هزار و 960 تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله، 13 هزار و 728 تومان ارزش گذاری شد و درهم حواله نیز 13 هزار و 354 تومان قیمت خورد.
بازار طلا و سکه اما امروز مسیری مخالف بازار ارز را در پیش گرفت و در حالیکه اونس طلا در پی تعطیلی پایان هفته میلادی اثری بر قیمت ها نگذاشته بود، اما قیمت طلای آبشده و سکه امامی مسیر صعودی را دنبال کردند؛ روندی که در پی آن قیمت طلای آبشده معاملات را در 19 میلیون و 109 هزار تومان آغاز کرد و در ادامه طی یک روند صعودی تا محدوده 19 میلیون و 425 هزار تومان پیش‌روی کرد. این فلز گرانبها در نیمه دو معاملات با تغییر روند کاهشی شد و به 19 میلیون و 265 هزار تومان رسید. هر گرم طلای 18 عیار نیز امروز افزایشی بود و چهار میلیون و 440 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.
تکنیکالیست‌ها معتقدند سطح حمایتی طلای آبشده در محدوده 18 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و در صورت شکست این سطح، امکان افت بیشتر تا حوالی 18 میلیون و 600 هزار تومان قوت خواهد گرفت. از سوی دیگر، اگر طلای آبشده بتواند از سطح یاد شده بازگردد و روند صعودی را در پیش بگیرد، مرز مقاومتی بعدی در حوالی 19 میلیون و 700 هزار تومان خواهد بود.
امروز قیمت سکه امامی در 50 میلیون و 500 هزار تومان معاملات را بازگشایی کرد و با افزایش به کانال 51 میلیون تومان وارد شد. قیمت سکه در ادامه فعالیت بازار به 51 میلیون و 450 هزار تومان رسید و در نهایت با کمی کاهش 51 میلیون و 200 هزار تومان معامله شد. قیمت نیم سکه و ربع سکه نیز امروز به ترتیب 27 میلیون و 800 هزار تومان و 17 میلیون و 800 هزار تومان نرخ گذاری شدند. سکه گرمی هم هشت میلیون تومان معامله شد.
بررسی ها نشان می‌دهد حباب سکه که در روز پنجشنبه 9 میلیون و 900 هزار تومان بود، با افت 2 میلیون و 900 هزار تومانی، به 7 میلیون تومان در روز جاری رسید. این در حالی است که سه‌شنبه هفته گذشته، حباب سکه تا 14 میلیون تومان نیز بالا رفته بود. معامله گران معتقدند کاهش حباب سکه ناشی از «کاهش هیجانات کاذب» و «التهابات بازار»  است و قیمت‌ها به سمت تعادل حرکت می‌کنند.
معامله‌گران فنی معتقدند اولین سطح حمایتی کلیدی برای سکه امامی در محدوده 49 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و این سطح به‌عنوان نقطه حمایت مهم این فلز گرانبهای داخلی شناخته می‌شود که می‌تواند مانع افت بیشتر قیمت‌ها شود. با این حال، در صورت افزایش فشار فروشندگان بر بازار، این مرز حمایتی شکسته خواهد شد و احتمال افت بیشتر قیمت سکه تا محدوده 49 میلیون و 200 هزار تومان قوت خواهد گرفت.
به گزارش اقتصادنیوز، از سوی دیگر، تحلیلگران فنی معتقدند که در صورت بازگشت روند صعودی، سکه امامی با اولین سطح مقاومتی در محدوده 52 میلیون تومان مواجه خواهد بود. این سطح به‌عنوان یک مانع روانی و فنی در برابر افزایش قیمت عمل می‌کند و اگر بازار بتواند از این مرز عبور کند، موج جدیدی از خریدها می‌تواند وارد بازار شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12582
اخبار مرتبط
نظرات شما