• شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ -
  • 09 November 2024

  • شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ -
  • 09 November 2024
آمار دقیقی از تعداد گلخانه ها و وضعیت آنها وجود ندارد؛

راه اندازی سامانه مدیریت هوشمند گلخانه ها

رئیس انجمن گلخانه داران و صادرکنندگان محصولات گلخانه ای کشور از راه اندازی سامانه مدیریت هوشمند گلخانه های کشور خبر داد...

محمد بلاغی ، با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد گلخانه ها و وضعیت کشت آنها در کشور وجود ندارد، گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه در سطح کشور داریم ولی از این تعداد گلخانه هیچگونه آمار رسمی و مستند که قابل اتکا باشد و بدانیم چه تعداد فعال و چه تعداد غیرفعال هستند یا چه چیزهایی به چه میزان کشت می کنند در دست نیست.
وی ادامه داد: به همین دلیل سامانه ای طراحی و راه اندازی کردیم که در ابتدای کشت گلخانه دار وارد سامانه شود و اطلاعات کشتش را آنجا وارد کند. فرآیند کار نیز به این صورت است که تولیدکنندگان آمارها و اطلاعات خود را وارد می کنند و ما نیز در نهایت این آمارها را آنالیز خواهیم کرد. در حقیقت می توانیم الگوی کشت، بازار، مصرف داخل و بازار صادراتی را مدیریت کنیم.
رییس اتحادیه گلخانه داران با بیان اینکه این بستر و پلتفرم قبلا وجود نداشت، اضافه کرد: بهره برداران خصوصا آنهایی که سبزی و صیفی می کارند در ابتدای کشت می توانند اطلاعات خود را در سامانه بارگذاری می کنند و پیش بینی می کنیم که این سامانه تا پایان سال آغاز به کار کند.
رئیس انجمن گلخانه‌داران و صادرکنندگان محصولات گلخانه ای کشور در ادامه به تشریح جزییات سامانه مدیریت هوشمند گلخانه‌های کشور و اهداف آن پرداخت و گفت: پس از شش ماه تلاش مستمر، دست‌اندرکاران این حوزه برای هوشمندسازی مدیریت محصولات، سامانه یکپارچه سازی مدیریت گلخانه‌های کشور از مزرعه تا سفره توسط انجمن گلخانه داران کشور در حال راه‌اندازی است. این سامانه برای مدیریت یکپارچه زنجیره ارزش محصولات گلخانه‌ای کشور با هدف سلامت محور بودن محصولات گلخانه ای ایجاد می شود.
 وی عنوان کرد: از ضرورت‌های دیگر راه‌اندازی این سامانه این بود که هیچ آمار و اطلاعات مستند، به روز و آنلاین در هیچ جای کشور در حلقه‌های مختلف این زنجیره اعم از ظرفیت تولید، بسته‌بندی و فرآوری و بازار وجود نداشت. همچنین با توجه به سیاست‌های دولت و وزارت جهاد کشاورزی در راستای توسعه گلخانه هابه ۱۵۰ هزار هکتار و ایجاد الگوی کشت محصولات گلخانه‌ای و ارزش‌گذاری پایه تولید هیچ اطلاعات جامع و یکپارچه ای از شناخت وضع موجود وجود ندارد که بتوان بر پایه آن طرح مطلوب و کلان مورد انتظار دولت را محقق سازد.
بلاغی در ادامه تصریح کرد: با توجه به این ضرورت‌ها لازم است در شرایط فعلی هوشمندسازی و تجمیع اطلاعات حلقه های زنجیره تامین از مزرعه تا سفره بر بستر it انجام شود تا بر اساس آن به طبقه‌بندی لازم جهت نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی دست پیدا کرده و بر اساس آن به آنالیز آماری و نیازسنجی جامعه هدف و در نتیجه به استراتژی موثر و پایدار محصولات گلخانه ای ایران نیز دست یابیم.
رئیس انجمن گلخانه‌داران کشور افزود: این اقدام در راستای بهره‌ورسازی کریدورهای صادراتی و تنظیم بازار مصرف داخلی شروع شده است.
به گفته وی از دیگر اهداف راه‌اندازی این سامانه افزایش بهره وری تولید، ارتقای سلامت محصولات، اصلاح مواد آلی خاک، افزایش میکروارگانیسم‌های خاک، مدیریت مصرف آب و انرژی، دسترسی به اطلاعات پایه تولید، تعریف استانداردها و شاخص‌های تولید بر مبنای شاخص‌های بازارهای هدف، اجرای الگوی کشت و مدیریت انتقال کشت سبزی و صیفی فضای باز به محیط گلخانه‌ها با هدف آزادسازی اراضی برای تولید کالاهای اساسی بنا به دستور رئیس جمهور و مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی، بهره‌وری مراکز فرآوری استاندارد، شناسایی و تجمیع صادرکنندگان و تجار توانمند و ایجاد بستر برای ورود محصولات گلخانه‌ای به بازار آنلاین در راستای حذف واسطه‌های غیرضروری عنوان شده است.
به گزارش ایسنا،وی در پایان گفت: نکته قابل توجه این است که برای تمام گلخانه داران و محصولات کد اختصاصی صادر شده است که با این کدشناسه هر گلخانه دار با هر ظرفیت تولید به بازارهای داخلی و خارجی بدون هیچ واسطه ای متصل می شوند و در قالب این پلتفرم بازار های هدف آنها را مورد شناسایی قرار خواهند داد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/6254
اخبار مرتبط
نظرات شما