• پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ -
  • 21 November 2024

  • پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ -
  • 21 November 2024
رئیس اتاق کرمان مطرح کرد؛

رنج بنگاه های اقتصادی کرمان از فقدان نیروی ماهر

رئیس اتاق کرمان در آیین راه اندازی نخستین کنسرسیوم اشتغال کشور در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان گفت: در پایش صورت گرفته محیط کسب و کار استان در هر فصل، یکی از 10 دغدغه مهم فعالان اقتصادی فقدان نیروی دارای مهارت است...

سیدمهدی طبیب زاده افزود: در ظاهر چندین مجموعه مانند دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی، هنرستان ها و ... در بحث مهارت آموزی فعال هستند، اما بیکاری زیاد و نیروی کار مهارت دیده کم است و این موضوع نشان می دهد کشور در این زمینه موفق نبوده است.
وی با تاکید بر مهارت آموزی ادامه داد: معافیت کارگاه هایی با کمتر از 5 نیروی کار و اجرای شیوه استاد شاگردی می تواند به افزایش مهارت در نیروی کار و افزایش بهره وری کمک کند. طبیب زاده، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان بحث ضرورت حتمی مهارت آموزی در توسعه استان را مطرح کرد، این موضوع در شورای گفت و گو مطرح و بررسی شد و همچنین در این زمینه پژوهش هایی صورت گرفت.
رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: در یکی از پژوهش ها اتاق کرمان در بررسی میدانی، علت موفق نبودن کارآموزی در محیط واقعی کار را بررسی و نتایج آن به سازمان آموزش فنی و حرفه ای و وزارت کار ارسال شد که بر این اساس افرادی که دارای یک مهارت بودند، بعد از فارغ التحصیلی 22 درصد شانس اشتغال بیشتری دارند. وی ادامه داد:70 درصد افرادی که سال گذشته مشغول به کار شدند، دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم بودند در حالی که فارغ التحصیلان سطوح بالاتر دانشگاه به ویژه بانوان، نتوانستند شغلی داشته باشند.
طبیب زاده، بیان کرد: باید نگرش خانواده ها نسبت به هنرستان ها تغییر و گرایش تحصیل در هنرستان ها افزایش یابد که اتاق کرمان در همین زمینه زیباترین، جامع ترین و کامل ترین مدرسه کشور را با کمک دستگاه های دولتی مربوطه احداث و در اختیار تیزهوشان قرار داده تا در آن سمپادهای مهارتی تشکیل شود. رئیس اتاق کرمان گفت: در این مدرسه دانش آموزان از مقاطع ابتدایی دبیرستان از طریق آزمون تیزهوشان وارد می شوند رشته های فنی و مهارتی را می آموزند.
وی اظهار کرد: همچنین اتاق کرمان در زمینه مهارت آموزی با کمک بنیاد نخبگان، قبل از شیوع کرونا طرح مدارس خلاقیت را اجرا و بیش از 40 دانش آموز را استعدادیابی کرد و در گروه هایی به آموزش و کار تیمی با آنها پرداخت که فعالیت این مدارس نیز باید از سر گرفته شود. طبیب زاده، همچنین از راه اندازی سامانه فرصت برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه توسط اتاق کرمان خبر داد و گفت: با این سامانه که کار خود را آغاز کرده امکان عرضه ظرفیت های علمی و نیروی مهارتی از طرف دانشگاه های فنی و حرفه ای و همچنین امکان تقاضای علمی و مهارتی از سوی صنایع در یک سامانه تبادلی وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،وی با اشاره به اینکه بر اساس تعریف یونسکو از سواد، در سطح سوم افراد با یادگیری12 مهارت، با سواد محسوب می شوند، از رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور که در این نشست حضور داشت درخواست کرد نظام جامع مهارت آموزی در کشور راه اندازی شود. رئیس اتاق کرمان از آقای"یو" مدیرعامل شرکت مدیران خودرو که در این نشست حضور داشت، قدردانی و خاطرنشان کرد: این شرکت نقش مهمی در توسعه و اشتغال استان داشته و همچنین در احداث مدارس در مناطق محروم استان بسیار کمک کرده است. طبیب زاده، درخواست کرد آقای یو تجربیات ارزشمند و موفق کارخانجات چین و ارتباط موثر دانشگاه و صنعت در این کشور را برای توسعه مهارت اموزی در اختیار ما قرار دهند.

 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/9393
اخبار مرتبط
نظرات شما