• پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 23 January 2025

  • پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ -
  • 23 January 2025
رییس اتاق کرمان تاکید کرد:

روابط برنامه محور اقتصادی با تاجیکستان

رئیس اتاق کرمان در ارزیابی خود از نتایج سفر رئیس‌جمهور و هیات تجاری اتاق ایران به کشور تاجیکستان،معتقد است: برای توسعه سطح مناسبات ایران و تاجیکستان باید برنامه‌محور حرکت کرد؛ حضور ایرانیان در این بازار مثبت ارزیابی می‌شود و همین سابقه خوب می‌تواند سرمایه‌گذاری در تاجیکستان را تسهیل کند...

رئیس اتاق کرمان گفت: آنچه برای افزایش سطح روابط بین دو کشور اهمیت دارد، برنامه داشتن است. اگر برنامه‌ریزی جامع و دقیقی صورت بگیرد، ایران و تاجیکستان به دلیل اشتراکات بسیار و علاقه‌مندی که مردم آنها نسبت به یکدیگر دارند، می‌توانند سطح روابط تجاری و اقتصادی خود را افزایش چشمگیری بدهند.
مهدی طبیب‌زاده درباره سفر هیات تجاری اتاق ایران به تاجیکستان، مذاکرات انجام‌شده با فعالان اقتصادی این کشور و دستاوردهایی که حاصل شد، گفت: هر اقدامی که بر اساس اصول درست و با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود به نتایج مطلوبی می‌رسد. آنچه در این سفر مشاهده کردیم، نشان‌دهنده وجود شرایط لازم برای شکل‌گیری همکاری‌های گسترده اقتصادی بین ایران و تاجیکستان است.
این فعال اقتصادی با اشاره به رشد ۵۰ درصدی حجم تجارت دو کشور طی یک سال گذشته و رسیدن آن به ۳۸۰ میلیون دلار، تأکید کرد: این رقم در مقایسه با ظرفیت‌های دو کشور بسیار ناچیز؛ اما روند صعودی آن امیدبخش است. این رشد، نشان‌دهنده اراده دو کشور برای گسترش روابط بوده که هم در بخش دولتی و هم در میان فعالان بخش خصوصی دیده می‌شود.
طبیب‌زاده با تأکید بر توانایی‌های بخش خصوصی ایران و سابقه درخشان آنها در بازار تاجیکستان، گفت: طی مذاکرات انجام‌شده، توان فنی، مهندسی و پیمانکاری ایران حتی در حد کشورهای اروپایی ارزیابی و تجربه‌های موفق شرکت‌های ایرانی موجب شده تاجیک‌ها دیدگاه مثبتی نسبت به همکاری با ایران پیدا کنند.
رئیس اتاق کرمان به ظرفیت‌های معدنی، صنعتی و زیرساختی تاجیکستان اشاره و تأکید کرد: ایران از توان بالایی در این حوزه‌ها برخوردار است. خدمات فنی و مهندسی، تولید انرژی، حمل‌ونقل، مشاوره و پیمانکاری از جمله زمینه‌هایی هستند که می‌توانند محور همکاری‌های اقتصادی دو کشور باشند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به بازدید از پروژه‌های زیرساختی تاجیکستان، ادامه داد: طی سفر انجام شده از بزرگ‌ترین و بلندترین سد خاکی جهان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت تولید ۳۶۰۰ مگاوات برق بازدید کردیم. این پروژه عظیم ۱۲ میلیارد دلاری، فرصتی بی‌نظیر برای شرکت‌های پیمانکاری و خدمات فنی ایران است که باید از آن بهره‌برداری شود.
طبیب‌زاده با اشاره به نرخ رشد اقتصادی بالای تاجیکستان، تصریح کرد: اقتصاد تاجیکستان با رشد سالانه بیش از ۷ درصد، ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه همکاری‌های تجاری دارد. برای همین باید گفت هدف‌گذاری برای رسیدن به حجم تجارت یک میلیارد دلاری میان دو کشور، قابل دستیابی است.
این فعال اقتصادی تأکید کرد: اگر با برنامه‌ریزی و ایجاد ارتباط نزدیک میان شرکت‌های ایرانی و شرکای تجاری تاجیک، گام برداریم، می‌توانیم به رشد قابل‌توجهی در روابط اقتصادی دست یابیم. امیدوارم در سال‌های آینده شاهد تحقق این اهداف و جشن گرفتن توسعه روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان باشیم.

 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/13368
اخبار مرتبط
نظرات شما