• یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024

  • یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ -
  • 24 November 2024
معرفی پیشتازان کشت قراردادی؛

کرمان رتبه پنجم کشت قراردادی

بر اساس داده‌های شرکت بازرگانی دولتی، وضعیت کشاورزی در 31 استان کشور بررسی شد...

داده‌های اعلام شده نشان می‌دهد در خصوص آخرین وضعیت کشت قراردادی در کشور سه استان «سیستان و بلوچستان»، «البرز» و «قم» پیشتاز تحقق برنامه‌های کشاورزی قراردادی بوده‌اند.
بر اساس جدیدترین آمار کشاورزی قراردادی تا پایان هفته نخست دی‌ماه، به ترتیب استان‌های «سیستان و بلوچستان» با ۶۶ درصد، «البرز» با ۶۴ درصد و «قم» با ۶۳ درصد، رتبه‌های اول تا سوم در تحقق سطح زیر کشت قراردادی قرار گرفتند.
با توجه به اهمیت این نوع کشت در دنیا این سوال مطرح می‌شود که کشت قراردادی به چه نوع کشتی گفته می‌شود؟ مطابق تعریفی که سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO) برای تعریف کشت قراردادی یا کشاورزی قراردادی ارائه کرده «کشاورزی قراردادی، یک نوع سیستم تولید در کشاورزی است که مطابق توافقی، بین خریدار و کشاورز انجام شده و در قرارداد شرایط تولید و بازاریابی محصول ذکر می‌شود». در مجموع می‌توان گفت این نوع کشت، به عنوان یک رابطه قراردادی در زمینه فعالیت‌های کشاورزی در قالب قراردادهای مشخص میان «کشاورزان» و «خریداران» است که در آن کشاورز متعهد می‌شود محصول را در حجم و کیفیت مشخص در زمان مقرر در اختیار خریدار قرار دهد و خریدار هم تامین منابع مالی، تامین نهاده‌ها، و ارائه خدمات آموزشی، حمل و نقل و تدارکات را متناسب با مفاد قرارداد به عهده می‌گیرد.
بوشهر رتبه اول کشت قرارداری گندم
 براساس داده‌های شرکت بازرگانی دولتی، بر اساس آمار کشاورزی قراردادی که کشت گندم در آن از نقش محوری برخوردار است، به ترتیب استان‌های «بوشهر»، «کرمان»، «تهران»، «مازندران»، «هرمزگان»، «سمنان» و «گلستان»، رتبه‌های چهارم تا دهم را در تحقق برنامه‌های ابلاغی سطح زیر کشت قراردادی کسب کرده‌اند.
از سوی دیگر بر اساس این گزارش، بعد از ۱۰ استان صدر جدول، به ترتیب استان‌های «یزد»، «خراسان جنوبی»، «فارس»، «لرستان»، «خراسان رضوی»، «چهارمحال و بختیاری» و «کهگیلویه و بویراحمد» در نیمه بالای جدول، بیشترین میزان تحقق برنامه ابلاغی سطح زیر کشت قراردادی، را به خود اختصاص داده‌اند.
به گزارش اکوایران؛ با توجه به این گزارش این سوال مطرح می‌شود که از نظر سطح برنامه ابلاغی کدام استان‌ها توانستند بیشترین سهم را به خود اختصاص دهند؟ براساس داده‌های اعلام شده  به ترتیب استان‌های «کردستان»، «خوزستان» و «آذربایجان شرقی»، بیشترین سطح ابلاغی کشاورزی قراردادی را به خود اختصاص داده‌اند و از سوی دیگر، به ترتیب استان‌های «گلستان»، «فارس» و «همدان» بیشترین قراردادهای سطح زیر کشت قراردادی را با کشاورزان منعقد کرده‌اند.
از سوی دیگر بیشترین تعداد کشاورزان هدف‌گذاری شده برای انعقاد قرارداد کشت قراردادی، به ترتیب به «استان‌های فارس»، «گلستان» و «کرمانشاه» تعلق دارد و بیشترین قراردادها نیز به ترتیب در همین سه استان منعقد شده است.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/10023
اخبار مرتبط
نظرات شما